Master Ad Dekker van TSD uit Boxtel kreeg de kans om tezamen met zijn mentor grandmaster Sanders drie dagen met de Griekse taekwondogrootmeester Vasilis en zijn assistent master Natasa Manavaki op te trekken.
Master Ad Dekker van TSD uit Boxtel kreeg de kans om tezamen met zijn mentor grandmaster Sanders drie dagen met de Griekse taekwondogrootmeester Vasilis en zijn assistent master Natasa Manavaki op te trekken. Foto: Eigen collectie

GRIEKSE GROOTMEESTER IN AMSTERDAM

Boxtelse taekwondoka's trainen met sportpionier

Enkele leden van de Boxtelse taekwondo-school (TS) Dekker deden zaterdag 20 en zondag 21 november mee aan bijzondere trainingen in de Amsterdamse sporthal Gaasperdam. Ze volgden masterclasses van de Griekse grootmeester Vasilis Alexandris.

Alexandris reist al sinds 1975 de wereld rond om de sport te promoten en wordt gezien als een pionier van taekwondo. Meester Ad Dekker, eigenaar van TS Dekker, en zijn mentor Peter Sanders begeleidden de Griek en diens assistent Natasa Manavaki gedurende hun verblijf in Nederland. 

,,Twee volle dagen werd er intensief getraind, onder andere op de onderdelen stapsparring en zelfverdediging", aldus Dekker. ,,De fundamenten van onze mooie sport kwamen volop aan bod."


p Vlnr: Vasilis Alexandris, Natasa Manavaki, Ad Dekker en Peter Sanders in sporthal Gaasperdam. Daar gaf de Griekse grootmeester taekwondo-trainingen. Hier deed een aantal leden van TS Dekker aan mee. (Foto: eigen collectie).