Alisha de Wit (in rood) dringt zich voor HCB'92 door de verdediging van Jupiter in sporhal Pius X. (Foto: Hans Verberk) Foto: Hans Verberk

JUPITER'75 EERSEL PAKT DE WINST IN SPORTHAL PIUS X

HCB’92 maakt het spannend, maar verliest

De handbalsters van HCB’92 traden zondag in de Liempdse sporthal Pius X aan tegen de reserves van Jupiter’75 uit Eersel. Het werd een spannend duel tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Desalniettemin delfde de thuisploeg het onderspit.

Beide ploegen gingen vanaf het eerste fluitsignaal vol aan de bak met over en weer goed defensief werk. De bezoekers scoorden na vier minuten de openingstreffer door een mooie wissel. HCB’92 kreeg ook kansen maar rondde te scherp af waardoor de bal via paal of lat de goal niet in wilde.

Eersel stond al snel met 0-3 voor. Daarna ging het in de Boxtelse ploeg beter lopen en scoorde Anouk Schellekens de 1-3. Maar Jupiter bleef druk zetten met snelle aanvallen, waardoor de gastvrouwen vaak te laat terug waren. Later kwam Veerle van Abeelen nog mooi vrij op de cirkel en zo was de ruststand 3-7.

In de rust benadrukte de coach dat de thuisploeg vooral haar eigen spel moest blijven spelen en zich niet moest laten meeslepen door het tempo van Jupiter. Voorts klonk als opdracht: goed communiceren in de verdediging en de balbezitter vastzetten.

SNELLER RONDSPELEN

In de tweede helft werd de theorie meteen omgezet in praktijk. Gitte Vanhout scoorde mooi in de korte hoek bij de keeper. Door sneller de bal rond te spelen en wat wissels in te zetten, maakte Vanhout ook de 5-8. Hierna werd er door HCB’92 nog tweemaal gescoord door Annemarie Sens: 8-9.

Dankzij enkele mooie reddingen van de Boxtelse keepster Manon Foolen kon Jupiter niet uit lopen. Er werd ook meer ingezet in de aanval waardoor de HCB’92 meer kansen kregen en zo scoorde via Liza van Rooij doordat een teamgenoot een goede sper zetten.

De wedstrijd bleef tot het eind spannend want bij een gelijke stand scoorde Jupiter weer 3 keer en moest de thuisploeg zich weer herpakken. In de laatste aanval scoorde HCB’92 nog mooi hoog in het net en bleef de eindstand 10-12. H