ZWAARBEVOCHTEN PUNTENDELING

Essche Boys flink onder druk tegen Wilhelmina in Den Bosch

Het duel tegen Wilhelmina in Den Bosch heeft Essche Boys zondag uiteindelijk een punt opgeleverd. Zeker in de eerste helft leek de partij een verloren zaak, omdat het laag geklasseerde Wilhelmina goed voetbalde en de gasten dwong om te verdedigen.

Van meet af aan was duidelijk dat de Bosschenaren vol voor de winst gingen door volop druk te zetten op de Essche achterhoede. De bezoekers kwamen nauwelijks aan voetballen toe terwijl de gastheren in de vijfde minuut al hun eerste serieuze kans kregen. Keeper Bart Spooren hield zijn ploeg echter op de been.

Essche Boys kon niet anders dan tegenhouden. De blauwwitten hielden lang stand en leken de rust te gaan halen zonder tegentreffer. Leek, want vlak voor de onderbreking scoorde de thuisploeg. Een lange bal vloog over Cas den Ouden heen, keeper Spooren kwam uit zijn goal en gleed uit waarvan de Bossche spits profiteerde: 1-0.

3-4-3

Na de rust schakelden de Esschenaren om naar een 3-4-3-systeem. Hierdoor speelden ze zich onder de druk van Wilhelmina uit en begonnen ze beter te voetballen. In de zestigste minuut viel zelfs de gelijkmaker. Jasper Vorstenbosch gaf voor op Pim Laansma, die de bal keurig binnenkopte: 1-1. Lars van Wanrooij kreeg niet veel later de kans zijn team op voorsprong te zetten, maar raakte de bal verkeerd. In de slotfase verschenen de Bosschenaren vaak dreigend voor het doel van de bezoekers, maar scoorden niet meer. Eindstand 1-1.

Essche Boys speelt zondag 5 december vanaf 14.00 uur een inhaalwedstrijd thuis tegen Nulandia. Dat elftal staat op twee punten achterstand van de koploper met twee wedstrijden minder gespeeld.