Op bezoek bij Sint in de publiekshal van het gemeentehuis.
Op bezoek bij Sint in de publiekshal van het gemeentehuis. Foto: Hans van Doorn

Terugblik op BruisssSint Boxtel en Pietenpony Selissenwal

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Selissenwal (c) Winkelcentra Nieuws (c)

Sinterklaas blikt terug op een fantastische tijd in Boxtel. Met pakjesavond in het vooruitzicht, liet hij zondag 28 november voor de laatste keer dit jaar zijn gezicht zien tijdens BruisssSint. De speurtocht die heel het centrum overnam, was een zeer geslaagde afsluiter van de publieke optredens van de Sint. ,,Het had een soort Efteling-gehalte”, aldus de goedheiligman.

Een speurtocht met stempelkaart langs klimoefeningen, ponyrijden, pietenorkesten, een poppenkastvoorstelling, een meet and greet met de Sint, en een echt pakjeshuis vol cadeautjes. Het was een groot kinderfeest in het centrum zondag tijdens BruisssSint. Stapel op Sint en Bruisend Centrum Boxtel hadden al hun trucs uit de kast getrokken om ondanks alle coronamaatregelen, er een zo geslaagd mogelijk feest van te maken. En dat is zonder twijfel gelukt, meldde Sinterklaas in een interview met deze krant. ,,Al die kinderen die met ouders en grootouders en een kaart door het centrum struinden... Het had een soort Efteling-gehalte, waarbij kinderen aan de hand van  hun plattegrond konden zeggen: ik wil daar nog in, ik wil nog in die attractie! Het was fantastisch.”

STAPEL OP SINT

Ook Wim Ketelaars van de organiserende stichting Stapel op Sint was meer dan tevreden. ,,De dag was wat druilerig, maar het was gelukkig tot een uur of twee droog. Het was prachtig om te zien, al de kinderen die van locatie naar locatie liepen met een kaart in hun hand, met als stralend eindpunt het pakjeshuis van Natasja Fashion aan de Kruisstraat. Daar mochten kinderen een presentje ophalen. Ze liepen allemaal met een grote glimlach en hun armen vol speelgoed de winkel uit.”

,,Het was hartstikke druk: veel drukker dan we verwacht hadden. Sinterklaas heeft van tien tot vier uur alleen maar kinderhanden geschud: nou, dan weet je het wel! We hebben ook alleen maar lovende reacties gehad van zowel de horeca, als de winkeliers”, aldus de Boxtelse vrijwilliger. 

Ketelaars is in zijn nopjes met alle activiteiten die hij samen met de andere vrijwilligers heeft kunnen organiseren voor de goedheiligman en zijn helpers, ondanks de heersende pandemie. ,,Het is fantastisch wat we nog allemaal wél hebben georganiseerd dit jaar. Zo waren er de schoolbezoeken aan Sinterklaas op kasteel Stapelen, de toertocht, met als kers op de taart BruisssSint. Dat de intocht niet door kon gaan, zouden we bijna vergeten...”

Ook de Sint heeft nog een afsluitend woordje, voordat hij zich volledig gaat focussen op de pakjesavond van aanstaande zondag. ,,Ik ben buitengewoon blij dat ik afgelopen periode weer op kasteel Stapelen heb mogen verblijven. De bezoeken van de schoolkinderen aldaar waren dan ook het hoogtepunt voor mij. Maar ook de toertocht vond ik fantastisch: ik had aan het einde een lamme arm van het zwaaien. En dan nog BruisssSint: zo mooi dat mijn Pieten overal door het centrum verspreid waren en dat ik zoveel kinderen een hand heb mogen geven. Het was fantastisch om te zien hoeveel kinderen een cadeautje konden ophalen door de actie van Natasja Willems, eigenaresse van Natasja Fashion. Ik kom met heel veel plezier weer terug en hoop heel erg dat Stapel op Sint ook volgend jaar weer zo’n mooie speurtocht wil organiseren...”

SELISSEN

Ook in winkelcentrum Selissen was er het afgelopen weekeinde een Sinterklaasactiviteit. Zaterdag 27 november waren er op uitnodiging van dierenwinkel Izzy enkele Pieten, die een mini-versie van Ozosnel mee hadden genomen. Kinderen mochten op het paardje van Sinterklaas rijden, ermee knuffelen en met het dier op de foto.

Foto’s: Hans van Doorn.

De pony die de Pieten bij zich hadden in winkelcentrum Selissen had over belangstelling van kinderen niets te klagen.
De pony die de Pieten bij zich hadden in winkelcentrum Selissen had over belangstelling van kinderen niets te klagen.
Op bezoek bij Sint in de publiekshal van het gemeentehuis.
Op bezoek bij Sint in de publiekshal van het gemeentehuis.
Op bezoek bij Sint in de publiekshal van het gemeentehuis.
Kinderen bij Piet op de Markt.
Piet helpt moeder en kind bij de puzzelspeurtocht.
Kinderen staan bij Piet bij het gemeentehuis in de rij om Sinterklaas te ontmoeten. (Foto's: Hans van Doorn)
Kinderen bij Piet op de Markt.
Kinderen bij Piet op de Markt.
Natasja Willems met twee Pieten in de Kruisstraat voor het winkelpand waar kinderen een cadeautje mochten afhalen.
In de bibliotheek konden kinderen een gedichtje laten maken.
In de bibliotheek konden kinderen een gedichtje laten maken.
Muziekpieten vrolijkten het druilerige centrum van Boxtel op.
Deze kinderen hebben de speurtocht voltooid en wachten vol spanning om een cadeau op te halen.
Koetsje met Pieten in de Stationsstraat.
Bij Bosch Wijnkopers in de Breukelsestraat konden kinderen zich laten fotograferen.
In de bibliotheek konden kinderen een gedichtje laten maken.
Hoe het is om pakjes door de schoorsteen te werpen, ervoeren kinderen in de Stationsstraat.
Een winkel vol gratis cadeautjes. Een prachtig initiatief van Natasja Willems (rechts).