Blik in de sfeervolle opkamer van restaurant De Koetsier. Het is gevestigd in de 18e-eeuwse herberg De Ceulse Kaar in Boxtel. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Blik in de sfeervolle opkamer van restaurant De Koetsier. Het is gevestigd in de 18e-eeuwse herberg De Ceulse Kaar in Boxtel. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

‘De Koetsier’ opnieuw in culinaire gids Lekker500

Algemeen Nieuws (c)

Restaurant De Koetsier aan de Eindhovenseweg in Boxtel is voor het tweede jaar op rij opgenomen in de Lekker500. De prestigieuze en onafhankelijke restaurantgids werd zondag in Amsterdam gepresenteerd en is vanaf vandaag te koop.

Chef Ayesta van Hoek en haar partner, sommelier/gastheer Martijn Coenen, exploiteren hun restaurant nu twee jaar in de monumentale herberg aan de Eindhovenseweg. Dat ze vervolgens beide bestaansjaren staan vermeld in de culinaire gids waar de vijfhonderd beste restaurants van het land in te vinden zijn, is opmerkelijk. 

ONTZETTEND GAAF!

De chef is trots op de mooie recensie op pagina 250. ,,Ontzettend gaaf om te lezen dat mensen zo blij worden van mijn gerechten. Én dat ze mijn passie en creativiteit op het bord waarderen”, straalt Van Hoek. Ze vervolgt: ,,Een artikel inclusief foto in de gids is echt een enorm compliment en een fijne opsteker in deze tijd. Op naar de Michelingids die in maart verschijnt”, lacht de chef. Ze benadrukt dat de vermelding niet uitsluitend aan haar kookkunsten is te danken, maar ook een verdienste is van haar partner en het team. 

De Koetsier is op dit moment vanwege de coronamaatregelen dicht. Wel wordt een risotto take-away aangeboden van woensdag tot en met zaterdag. Deze week verschijnt ook het kerstmenu voor thuis op de website: www.restaurantdekoetsier.nl.

OP DE FOTO: Blik in de sfeervolle opkamer van restaurant De Koetsier. Het is gevestigd in de 18e-eeuwse herberg De Ceulse Kaar in Boxtel. (Foto: Bas van den Biggelaar).