De jongens van MEP C1 hielpen onlangs mee bij de voorbereidingen van de actie Sinterklaas voor elk kind. (Foto: Marieke Maas).
De jongens van MEP C1 hielpen onlangs mee bij de voorbereidingen van de actie Sinterklaas voor elk kind. (Foto: Marieke Maas). Foto: Marieke Maas

Teams MEP zetten zich in voor maatschappelijke projecten

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De jongens van MEP C1 hielpen vorige week winkelier Natasja Willems. Ze pakten surprises in en richtten een tijdelijke winkel aan de Kruisstraat in. Allemaal voor de actie ‘Sinterklaas voor ieder kind’. En zo moeten alle teams van de Boxtelse hockeyclub zich gaan inzetten voor maatschappelijke projecten. 

Maandag 6 december houdt MEP online haar jaarvergadering en neemt Han Swinkels de voorzittershamer over van Peter Langenhuijsen. Swinkels presenteert namens het bestuur ook tien beloften. Een daarvan is dat op termijn alle vijftig elftallen zich inspannen om iets nuttigs te doen voor de lokale samenleving. 

In 2019 zette de stichting Hockeybelangen MEP samen met hoofdsponsor Rabobank een plan in gang om de maatschappelijke betrokkenheid in de vereniging te vergroten. ,,Een aantal teams heeft in die fase al mooie activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn taart eten en wedstrijd kijken met kwetsbare ouderen, een partij spelen tegen Syrische vluchtelingen en wandelen met senioren”, vertelt Van Geel. Deze activiteiten, die ook in deze krant werden belicht, typeert hij als ‘zeer waardevol, prettig om te organiseren en zeer gewaardeerd’. ,,Reden te meer om verder uit te bouwen.”

MEP-lid Maxime Kuiper startte vorig jaar, als stageopdracht voor haar studie Leisure Management aan Breda University of Applied Sciences, een onderzoek naar de mogelijkheden om de maatschappelijke betrokkenheid van de hockeyclub verder uit te dragen. Het resulteerde in het rapport Niemand Buitenspel. 

Als vervolg hierop is een commissie MEP Maatschappelijk gevormd door Kuiper, samen met haar moeder Patricia en met Ivy van Geel. Dit drietal is de aanjager van het project en begeleidt teams om hun doel te realiseren. De wens is dat op termijn elk team ieder jaar één activiteit organiseert die zich richt op dié mensen met bijvoorbeeld lichamelijke of geestelijke beperkingen of met personen die kampen met eenzaamheid of weinig financiële middelen. 

VOOROP LOPEN

MEP loopt voorop met dit project, zo kreeg de club uit contacten met hockeybond KNHB te horen. ,,En het feit dat de Rabobank MEP als enige hockeyclub in de regio nog sponsort is er ook een bewijs van”, benadrukt Van Geel. 

OP DE FOTO: MEP C1 helpt mee met de actie Sinterklaas voor elk kind. (Foto: eigen collectie | Marieke Maas).