Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Boxtelaren koersen naar Noordkaap voor Het Vergeten Kind

Algemeen Nieuws (c)

Het is de nachtmerrie van iedere koukleum, maar Sammy en Wim van Oirschot (vader en zoon), Akki Appeldoorn en Robert van der Schaaf gaan het toch echt doen: deelnemen aan de Noordkaap Challenge. In een colonne van dertig auto’s koersen de mannen vrijdag voor het goede doel naar het meest noordelijke puntje van Europa.

De Noordkaap Challenge is een Nederlandse organisatie die mensen uitnodigt met hen mee te rijden naar het koude oord. Door donaties van te voren, het kopen van sponsorruimte op de auto én het uitvoeren van challenges, pogen de teams geld op te halen voor het goede doel. De Boxtelaren zamelen fondsen in voor Het Vergeten Kind, een stichting die zich bezighoudt met het helpen van verwaarloosde en eenzame kinderen.

De vier Boxtelaren rijden samen met nog 28 andere auto’s van Kopenhagen, via Finland en Noorwegen naar de Noordkaap. En de uitdagingen die zij onderweg aangaan voor het goede doel zijn niet mis, legt Van der Schaaf uit. ,,De challenges gaan vooral over het trotseren van de kou: het is daar ongeveer -30 graden Celsius. Zo gaat een van ons in plaats van in de auto, in de bak van Akki’s pick-up zitten. Ook dompelen we ons onder in een wak dat uit het ijs is gehakt. Maar niet iedereen doet dat, sommige mensen vinden het veel te koud. Of dat zo is, daar ga ik achter komen”, gniffelt de Boxtelaar. Ook gaan de teams op pad met een hondenslee. ,,Maar dat is vooral leuk!”

OP DE FOTO: Robert van der Schaaf, Akki Appeldoorn, Sammy en Wim van Oirschot (v.l.n.r.) gaan een koude uitdaging aan: zij rijden in twee auto’s voor het goede doel naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa. (Foto: eigen collectie).