Van links naar rechts: De exposanten Noor Reigersman, Jolanda Hoogerkamp, Adinda Hozee, Gemmy Schellekens en Corinne van der Laar. Joke van Koll en Annemarie van Lent ontbreken op de foto. (Foto: eigen collectie).
Van links naar rechts: De exposanten Noor Reigersman, Jolanda Hoogerkamp, Adinda Hozee, Gemmy Schellekens en Corinne van der Laar. Joke van Koll en Annemarie van Lent ontbreken op de foto. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Cursisten Ferdy Steger exposeren kleurrijke doeken in Tiga

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c)

De Boxtelse kunstenaar Ferdy Steger gaf dit najaar voor het eerst een cursus kleurrijk schilderen. De deelnemers exposeren zaterdag 11 en zondag 12 december de resultaten van tien lessen in sportschool Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat 27A. De tentoonstelling is op beide dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

De exposanten zijn Jolanda Hoogerkamp, Adinda Hozee, Joke van Koll, Corinne van der Laar, Annemarie van Lent, Noor Reigersman en Gemmy Schellekens. Zij leerden tijdens de cursus vrij schilderen met basiskleuren, kregen uitleg over materialen en het mengen van tinten en ontdekten het nodige over expressionistische kunst.

Steger: ,,Het doel van deze cursus is behaald. De deelnemers gingen anders naar kleuren en vormen kijken en ontdekten interessante onderdelen in hun eigen en elkaars schilderijen. Bang om iets te laten mislukken, nee, dat waren ze niet. Omdat je laag over laag schildert, is er altijd een ontsnapping.”