Collin van Dijk (midden), die in 2018 het Liempds judokampioenschap won en daarmee de Ben Spelbrink bokaal in ontvangst nam, beoefent zijn sport nu in Colombia. Ook daar behaalde hij zondag 21 november een succes. (Foto: Gwen Olislagers).
Collin van Dijk (midden), die in 2018 het Liempds judokampioenschap won en daarmee de Ben Spelbrink bokaal in ontvangst nam, beoefent zijn sport nu in Colombia. Ook daar behaalde hij zondag 21 november een succes. (Foto: Gwen Olislagers). Foto: Annelieke van der Linden

Eerste Liempdenaar met Colombiaans goud op zak...

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Judoka Collin van Dijk uit Liempde (midden op de foto) loopt momenteel stage in Colombia. Uiteraard rust hij daar niet op zijn lauweren en traint hij mee met de plaatselijke club Shiro Tora. En niet onverdienstelijk: hij mag zich sinds kort de eerste Liempdenaar noemen met Colombiaans goud op zak. 

Van Dijk nam zondag 21 november namens Shiro Tora deel aan een sportief evenement in het Colombiaanse stadje La Ceja. Hij won al zijn partijen onder toeziend oog van coach Sara Zapata Hernández. Niet zomaar de eerste beste trainer, maar een meervoudig pan-Amerikaans kampioen. 

Overigens presteerde de tijdelijke club van Van Dijk, die in Nederland uitkomt voor Judoclub Liempde, ook niet onverdienstelijk. Shiro Tora behaalde in totaal vier gouden, een zilveren en een bronzen medaille.  

OP DE FOTO: Collin van Dijk (midden), die in 2018 het Liempds judokampioenschap won en daarmee de Ben Spelbrink bokaal in ontvangst nam, beoefent zijn sport nu in Colombia. Ook daar behaalde hij zondag 21 november een succes. (Foto: Gwen Olislagers).