Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

Boxtelaar Patrick van den Aker loopt dik halve ton voor KiKa bij elkaar

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Boxtelaar Patrick van den Aker heeft sinds 2018 al heel wat geld bijeen gerend voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Hij slecht dit jaar de grens van 50.000 euro, geeft hij aan. Zondag 5 december staat hij aan de start van de marathon van Valencia.

Het is de laatste in een reeks van vier in twaalf weken tijd. ,,Misschien wel wat veel”, aldus de atleet. ,,Ik had niet verwacht dat ze allemaal door zouden gaan. Valencia is na Londen de tweede marathon die is doorgeschoven vanuit 2020. Daardoor vonden er verschillende vlak na elkaar plaats.”

Van den Aker verwacht een uitdaging in de Spaanse stad, gezien zijn enkelbandblessure van enkele weken geleden. ,,Meedoen is belangrijker dan een goede tijd, ik weet waarvoor ik het doe.”

De marathonloper weet zich gesteund door een club van 42 km. Die bestaat uit 42 ondernemers die zijn acties voor KiKa een warm hart toedragen. Het bedrag dat de Boxtelaar sinds 2018 aan KiKa doneerde, overschrijdt dit jaar de 50.000 euro. Een doelstelling die hij mede door de sponsorende bedrijven behaalt. Van den Aker: ,,Het exacte bedrag onthul ik later deze maand. De acties maken daadwerkelijk een verschil in de strijd tegen kinderkanker, dat geeft veel voldoening en kracht.”

OP DE FOTO: Patrick van den Aker loopt gesponsord marathons voor KiKa. Hij staat zondag aan de start in Valencia. (Foto: Bas van den Biggelaar, 2020).