Organist Tommy van Doorn verzorgt in de serie Kerkconcerten vier extra themauitvoeringen in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Peter de Koning).
Organist Tommy van Doorn verzorgt in de serie Kerkconcerten vier extra themauitvoeringen in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Orgelconcert met kerstmuziek in Petrusbasiliek

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

In de reeks van vier extra uitvoeringen op het befaamde Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek, klinkt zaterdag 18 december kerstmuziek. Het optreden begint om 14.00 uur. Later volgen nog een nieuwjaars- en passieconcert. 

De optredens komen er op initiatief van de titulair-organist Tommy van Doorn van de Boxtelse basiliek, die het publiek een muzikaal programma van drie kwartier voorschotelt. Een programma met adventsmuziek is reeds achter de rug, nu volgt een programma met kerstklanken. 

Naast de verplichting van het tonen van de QR-code, de anderhalve meter afstand tussen de bezoekers en het laten registreren van naam en adres, wordt aan bezoekers gevraagd de aanwijzingen van de bestuursleden van de organiserende Stichting Kerkconcerten Boxtel op te volgen bij binnenkomst in de basiliek. Men wordt dan begeleid naar een zitplaats. De toegang is gratis en reserveren vooraf is niet nodig. Na afloop is er de mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage.