Dagmar de Kok is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Dagmar de Kok is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Foto: Eigen collectie

Liempdse kunstenares Dagmar de Kok rondt masteropleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen af

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c)

Beeldend kunstenaar Dagmar de Kok uit Liempde heeft haar masteropleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond. De in de Nederlandse hoofdstad wonende creatieveling, studeerde af met een onderzoek naar vrouwelijke kunstenaars. Ze ontving donderdag 25 november haar bul.

De masterscriptie van De Kok heeft de titel: Vrouwelijke kunstenaars uit de periode van 1880-1940 in overzichtsboeken van 1920 tot nu.

Naast haar werkzaamheden in haar atelier, de van oorsprong Liempdse staat vooral bekend om haar keramiek, is zij docent Art & Design en culturele en kunstzinnige vorming op een middelbare school. De wetenschappelijke studie heeft zij opgepakt om zich verder te verdiepen in de kunstgeschiedenis en daarvan enkele aspecten nader te onderzoeken. Ook heeft zij er inspiratie uit weten te halen voor verdere verdieping van haar eigen werk. 

EXPOSITIE

Zo werd De Kok in haar onderzoek naar de wijze waarop over werk van negentiende-eeuwse kunstenaressen werd geschreven, gegrepen door de bloemstillevens van onder andere Margaretha Roosenboom en Coba Ritsema. De Liempdse kunstenares bereidt nu dan ook een buitententoonstelling voor in Boxtel en Liempde, waarbij de beeltenissen van bloemen centraal zullen staan. Meer informatie hierover volgt later. 

OP DE FOTO: Dagmar de Kok aan het werk. (Foto: eigen collectie).