Maikel Brusselers hangt aan de gewichten in sportschool 040FIT, die net als andere sportscholen en -clubs in Nederland extra vroeg open gaat zodat mensen toch net iets makkelijker een uurtje mee kunnen pakken op een dag. Hij krijgt hier begeleiding van instructeur Carlijn van Berkel. (Foto: Peter de Koning).
Maikel Brusselers hangt aan de gewichten in sportschool 040FIT, die net als andere sportscholen en -clubs in Nederland extra vroeg open gaat zodat mensen toch net iets makkelijker een uurtje mee kunnen pakken op een dag. Hij krijgt hier begeleiding van instructeur Carlijn van Berkel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Voor dag en dauw naar sportschool door corona

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Wie wil er nou om zes uur ‘s ochtends al sporten? Nou, daar blijkt bij 040Fit! aan de Duit wel animo voor. Ook deze sportschool start vanwege de coronamaatregelen extra vroeg. En dat bevalt onder meer Boxtelaar Maikel Brusselers goed: ,,Ach, nu heb ik ‘s avonds wél meer tijd. Normaal ga ik na het werk sporten, ben ik om zeven uur thuis, moet ik nog eten en is de dag alweer bijna om.”

Twee jaar geleden kreeg Maikel een motorongeluk. ,,Ribben, arm: er was van alles gebroken. Ik ben gevallen op mijn linkerzijde en heb toen een half jaar niks meer kunnen doen”, vertelt hij. ,,Daarnaast onderga ik binnenkort een CT-scan voor een kunstheup aan de rechterkant. Die was door een aandoening die ik al van kinds af aan heb, niet goed”, legt Maikel uit. Tussen zijn dijbeenkop en heupkom zit onvoldoende weefsel. ,,De heup kreeg door het ongeval nog een extra klap.”

Sinds anderhalf jaar staat de Boxtelaar drie tot vier keer per week in de sportschool. Bovendien fietst hij elke dag op en neer naar Sint-Michielsgestel voor zijn werk. Voor Maikel is werken aan zijn fysieke gesteldheid des te belangrijker. ,,Lig je er drie weken uit, dan kun je helemaal opnieuw beginnen. Het is daarom hartstikke fijn dat we hier nu eerder kunnen beginnen.”

DONKER

Constance Tiebosch is het roerend eens met Maikel. Zij geeft les aan het Elde College in Schijndel en moet net als veel mensen overdag gewoon werken.  ,,Een sportschool is volgens mij een van de laatste zaken die dicht zou moeten. Ik vind dat er veel meer gekeken moet worden wat er wel kan. Daarom vind ik dit hier goed geregeld. Ik wil bijvoorbeeld nog wel eens mountainbiken, maar zoiets kan nu niet echt in het donker.”

Voor 040Fit! maar ook Daniels Gym (beide zaken zijn eigendom van Daniël en Linda Hoenselaars) is het fit houden van ‘hun’ sporters de belangrijkste reden om voor dag en dauw open te gaan, legt sportinstructeur Carlijn van Berkel uit. ,,Veel van onze leden werken natuurlijk overdag tijdens normale openingstijden. Vooral in deze tijd vinden we het extra belangrijk dat mensen blijven sporten: dat houd onze sporters gezond. Hoe het gaat met de aanloop? Gisteren waren er vooralsnog iets meer dan vandaag, maar nog steeds boven verwachting.”

LOS

Al voordat de deuren opengingen, stonden mensen te wachten bij de deur. In totaal hangen er toch enkele tientallen leden aan de gewichten, als zij niet werken aan hun conditie. Van stijve ochtendspieren lijken ze geen last te hebben, onder hen Constance. ,,Nee joh, ik ga dadelijk een kwartier lang los op die crosstrainer, dat komt helemaal goed!”

FOTO 1: Maikel Brusselers hangt aan de gewichten in sportschool 040Fit! , die net als andere sportscholen en -clubs in Nederland extra vroeg van start gaan zodat mensen net iets makkelijker een uurtje mee kunnen pakken. De Boxtelaar krijgt hier begeleiding van instructeur Carlijn van Berkel. (Foto: Peter de Koning).

FOTO 2: Al in alle vroegte werken sporters aan de Duit zich in het zweet, ook op dinsdag. Het aantal leden van 040Fit! dat hier gebruik van maakt, blijkt met enkele tientallen boven verwachting. (Foto: Peter de Koning).

Al in alle vroegte werken sporters aan de Duit zich in het zweet, ook op dinsdag. Het aantal leden van 040Fit! dat hier gebruik van maakt, blijkt met enkele tientallen boven verwachting. (Foto: Peter de Koning).