't Brabants Coronalied van muzikant Roel Jongenelen ging anderhalf jaar geleden ook al viraal. Recent heeft zijn nummer Koekwaus uit 2020 honderden videomakers van het sociale mediaplatform TikTok geïnspireerd om ludieke filmpjes van te maken. (Foto: eigen collectie).
't Brabants Coronalied van muzikant Roel Jongenelen ging anderhalf jaar geleden ook al viraal. Recent heeft zijn nummer Koekwaus uit 2020 honderden videomakers van het sociale mediaplatform TikTok geïnspireerd om ludieke filmpjes van te maken. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Roel Jongenelen gaat wéér viraal, nu met TikTok-hit Koekwaus

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Hij maakte het nummer Koekwaustwee jaar geleden al, de Boxtelse muzikant Roel Jongenelen. Toen was het nog geen grote hit. Maar de afgelopen dagen bleek het nummer een inspiratiebron voor zo’n 1.500 ‘filmmakers’ van het sociale mediaplatform TikTok. En die video’s werden nog eens miljoenen keren bekeken. Jongenelen: ,,Hier is waar je het voor doet.”

Het liedje werd twee jaar geleden gemaakt in samenwerking met George van der Pluym, beheerder van de Facebookpagina RoekOe Brabant. Toen werd het nog niet massaal opgepakt, maar sinds enkele dagen gaat de muziek van Jongenelen en Van der Pluym viraal op TikTok: een van de gebruikers is gestart met de zogeheten Verrekte Koekwaus-uitdaging waarbij de videomakers op komische wijze inspelen op het toch al ludieke nummer. Zij doen gek met hun ogen na de zin ‘Dat denk ik toch niet, verrekte koekwaus’. Gisteravond is de hype ook al opgepikt door het RTL 4-programma BEAU gepresenteerd door Beau van Erven-Dorens. 

Jongenelen: ,,Hier doe ik het voor. Anderhalf jaar geleden maakte ik zoiets ook al mee, destijds met ‘t Brabants Coronalied. Mensen denken soms dat je zoiets voor geld doet, maar niets is minder waar: zoiets levert nauwelijks iets op. Dat is voor mij ook niet het belangrijkste: dat er duizenden en duizenden mensen van genieten, vind ik het allerleukst.”

OP DE FOTO: ‘t Brabants Coronalied van muzikant Roel Jongenelen ging anderhalf jaar geleden ook al viraal. Recent heeft zijn nummer Koekwaus uit 2020 honderden videomakers van het sociale mediaplatform TikTok geïnspireerd om ludieke filmpjes van te maken. (Foto: eigen collectie).

AFBEELDING (2): De cover van de single Koekwaus, dat Boxtelaar Roel Jongenelen maakte in samenwerking met George van der Pluym, beheerder van de bekende Facebookpagina van RoekOe Brabant.

De cover van de single Koekwaus, dat Boxtelaar Roel Jongenelen maakte in samenwerking met George van der Pluym, beheerder van de bekende Facebookpagina van RoekOe Brabant.