Taverbo 2, v.l.n.r. Michel Sperling, Marlotte Staps en Tonnie Brouwers.
Taverbo 2, v.l.n.r. Michel Sperling, Marlotte Staps en Tonnie Brouwers. Foto: Peter de Rooij

Tafeltennissers Taverbo sluiten seizoen in stijl af: ook tweede team promoveert

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Taverbo 1 sloot zaterdag het seizoen af met een afgetekende 9-1 overwinning. Het team, dat al kampioen was, versloeg in eigen huis SVE uit Utrecht. Taverbo 2 eindigde ook bovenaan in zijn competitie en promoveert net als het eerste team naar de landelijke tweede divisie.

Bram Bakker, Johan van de Nieuwenhuizen en Sjoerd Broos, de vertrouwde spelers van Taverbo 1, speelden tegen Jasper Graaff, Sean Bakker en Christiaan Witteveen van SVE. 

Bakker kwam goed uit de startblokken met een 3-0 overwinning op Graaff. Van de Nieuwenhuizen won eenvoudig, maar Broos trof in Witteveen een lastige tegenstander, die hij overigens wel versloeg. Alleen Bram Bakker moest een partij aan de gasten laten. Hij verloor in vijf games van Sean Bakker. Uiteindelijk prijkte er een 9-1 eindstand op het scorebord.

TAVERBO 2

Niet alleen het eerste, ook het tweede team van Taverbo speelde een geweldig seizoen. Marlotte Staps, Tonnie Brouwers en Michel Sperling zijn net als hun clubgenoten kampioen geworden in de derde divisie, in een andere poule. Hierdoor komen volgend seizoen twee teams van Taverbo uit in de landelijke tweede divisie. Een ongekend sportief succes voor de Boxtelse club.

In een sterke poule met DTV ’84 1, ONI 1, Kampenion 2, Scyedam 2 en Scylla 2 waren de sportieve ambities in eerste instantie bescheiden. Voor Taverbo-debutant Tonnie Brouwers was dit het eerste seizoen op landelijk niveau. Doelstelling was dus handhaving.

Echter, Taverbo 2 verraste vriend en vijand door week in, week uit te blijven winnen. Halverwege de competitie stond het drietal bovenaan in de poule en die positie wist het te handhaven. In de laatste wedstrijd, tegen Kampenion 2, sleepten Staps, Brouwers en Sperling het kampioenschap in de wacht.  

Taverbo 4 ten slotte, werd kampioen in de derde klasse door Schijndel te verslaan en promoveert naar de tweede klasse.

OP DE FOTO: Taverbo 2, v.l.n.r. Michel Sperling, Marlotte Staps en Tonnie Brouwers. (Foto’s: Peter de Rooij).

OP DE FOTO: Taverbo 4, v.l.n.r. Danny Smits, Thomas Schets, Kevin de Bijl, Lars Strik en Arjan Versteeden.

Taverbo 4, v.l.n.r. Danny Smits, Thomas Schets, Kevin de Bijl, Lars Strik en Arjan Versteeden.