Afbeelding

Ducks/Oysters stelt deelname aan play-offs veilig

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Door zondag thuis met 64-5 van Oisterwijk Oysters te winnen, hebben de rugbyers van Ducks/Oysters deelname aan de play-offs om het kampioenschap veiliggesteld. Die wedstrijden starten in januari. Dit jaar resteren er voor de Boxtelaren nog twee partijen.

In sportpark Den Wielakker was Ducks/Oysters vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. Na een kwartier hadden de Boxtelaren al driemaal gescoord, door twee tries van winger Guust van de Laar en een van Tobias Graft.

Deze vlotte 17-0 achterstand weerhield Oysters er niet van adequaat tegenstand te bieden. In de scrum stond de ploeg zijn mannetje en de organisatie klopte ook. De bezoekers verloren vooral door het agressief vooruit verdedigen van Ducks/Oysters. Bovendien liepen bij de gastheren meer ervaren spelers rond die fouten afdwongen bij de uitploeg.

Vanuit een scrumsituatie wist Luz Brandt slim gebruik te maken van de ruimte en scoorde zijn eerste try. Hij scoorde vervolgens nog tweemaal door sterke loopacties. Hierna wist winger Wouter Puts in de hoek een try te maken. Hij benutte ook nog eens zeven conversies. Met nog tries van Lucas Pol en Niels van der Heijden was de score halverwege 41-0 voor Ducks/Oysters. Nadat referee Jan Schalkwijk voor de hervatting had gefloten wist Max van der Vleuten tot de try-lijn te komen, waar hij kundig werd getackeld. De meegelopen Isaac Haentjes kreeg de bal van hem aangespeeld en kon een try drukken: 46-0. 

HATELIJKE NUL

Hierna namen de jonge Oisterwijkers het initiatief over en deden er alles aan om de hatelijke nul van het scorebord te poetsen. Dat lukte vlak voor het eindsignaal. Thuisspeler Remco Vaes had eerst nog namens zijn ploeg gescoord. Ducks/Oysters riep Nick op ‘t Hoog uit tot man of the match vanwege zijn kracht in de scrums en zijn uitbraken. 

Zondag 12 december speelt Ducks/Oysters uit in het Duitse Aken, als de coronamaatregelen dit toelaten.