Daphne van Meurs van de volleybalclub Blox duikt naar de bal in sporthal De Braken. Foto: Hans Verberk

Volleybalsters Blox euforisch na zege op Nuvoc

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De vrouwen van Blox wachtte zaterdag op papier een pittige uitdaging. De volleybalsters troffen thuis in sportcomplex De Braken Nuvoc D2, de nummer vier van de ranglijst, waar Blox voor de wedstrijd nog zevende stond. De Boxtelse speelsters hielden de punten knap in eigen huis.

Femke Arts was deze zaterdag een enorme pechvogel. Ze raakte tijdens de warming-up geblesseerd en kon niet aan de wedstrijd meedoen.

De partij was van meet af aan spannend. Blox keek lang tegen een achterstand aan. Bij 19-21 in het voordeel van Nuvoc mocht Daphne van Meurs serveren. Zij pakte haar moment en sloeg de thuisploeg eerst naar 21-21 en vervolgens naar de 25 punten. Haar servicereeks betekende setwinst voor Blox.

De Boxtelse volleybalsters begonnen met een goed gevoel aan het vervolg. De tweede set startte prima met mooie smashes van Mily Jansen en Carmen Steenbakkers, de middenspeelster van het team. Zij wisten de gaten bij de tegenstander te vinden en maakten veel punten. Maar de gasten lieten zich ook niet onbetuigd. Het eind van de set was enorm spannend. Sanya Penninx had geen last van die druk en mepte de laatste ballen stevig naar de grond: 26-24 setwinst.

PRIKBALLETJES

Rachel Spoor schitterde in set drie. Soms een flinke klap, soms een balletje achter het blok, aan variatie geen gebrek. Janne Ariƫns versterkte het team weer als libero en liep alle gaten achter in het veld dicht. Heidi van Dijk verdeelde het spel en pakte met tactische prikballetjes haar puntjes mee. De thuisploeg trok met 25-21 aan het langste eind en stelde de winst in de wedstrijd veilig.

TANK LEEG

De vierde set was echter voor Nuvoc. De Blox-dames waren moe en de tank was duidelijk leeg. De tegenstander had niks meer te verliezen en probeerde verschillende nieuwe dingen uit. De gastvrouwen raakten daardoor helemaal uit hun spel en kregen dit niet meer op de rit. De set ging weliswaar verloren, maar de 3-1 overwinning leverde een euforisch gevoel op. Blox hield de vier punten in Boxtel en staat nu vierde op de ranglijst.

OP DE FOTO: Daphne van Meurs van de Boxtelse volleybalclub Blox duikt naar de bal in sporthal De Braken. Zij serveerde de eerste set uit met een imposante reeks opslagen. (Foto: Hans Verberk).