Bibliotheek leert Boxtelaren werken met digitale overheidszaken

Algemeen Centrum-Breukelen (c)

Veel overheidszaken kunnen bijna uitsluitend online geregeld worden en dat kan voor digitaal wat minder vaardige Boxtelaren lastig zijn. Daarom organiseert de bibliotheek aan de Burgakker tijdens vier dagdelen in het nieuwe jaar de cursus ‘Digisterker: werken met elektronische overheid’.

Of het nou gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing: steeds vaker kan dit alleen via het internet. Voor mensen die online niet zo goed onderlegd zijn, een uitdaging.

Bibliotheek Boxtel biedt hulp. Tijdens de cursus Digisterker leren deelnemers onder meer hoe ze de digitale identificatiemethode Digi-D kunnen gebruiken, iets kunnen aan- of opvragen bij hun gemeente en waar en hoe ze handige informatie kunnen vinden. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal van hen weet, zoals de opbouw van hun AOW-uitkering voor wanneer ze met pensioen zijn. 

AANMELDEN

De cursus wordt gegeven in vier dagdelen op de zaterdagen 18 januari en 1, 8 en 15 februari tussen 13.30 en 15.30 uur. Wanneer deelnemers zelf een laptop hebben, kunnen ze die meenemen. De cursus is bedoeld voor Boxtelaren die al enigszins met internet overweg kunnen en een e-mail kunnen versturen. Cursisten wordt gevraagd vooraf een intakeformulier in te vullen. Deelname is gratis voor leden van de bibliotheek. Aanmelden kan via e-mailadres marjoleinborgers@huis73.nl of telefoonnummer 073-680 29 60.