Irene verslaat Nederwetten met klinkende cijfers

Algemeen Gemonde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

In de uitwedstrijd van zondag tegen Nederwetten schoot Irene uit de startblokken. De Gemondenaren scoorden al na 21 seconden. De vroege treffer bleek een voorbode van het verdere verloop van de wedstrijd.

Vanaf de aftrap zetten de gasten een aanval op. Thijn van Vreede gaf een voorzet en die schoot Levi van Rooij tegen de touwen.

Hierna bleef Irene de bovenliggende partij. Nederwetten toonde vooral veel strijdlust en fysiek spel. Echte kansen leverde dat de thuisploeg niet op.

De Gemondenaren creĆ«erden wel mogelijkheden en bouwden hun score uit. Na dertig minuten voetballen speelde Gijs Voets zich vrij en wist met een prima pass Rob Groenendaal te bereiken, die vanaf zestien meter verwoestend uithaalde: 0-2. Hiermee was het verzet van de gastheren gebroken. Irene kreeg voldoende kansen om nog voor rust de wedstrijd echt in het slot te gooien, maar verzuimde dat. Groenendaal miste bijvoorbeeld vlak voor open doel.

Na rust vergrootten de gasten de marge wel. Na een soepele aanval via Jelmer Habraken en Bryan Hellings gaf laatstgenoemde een voorzet op Ferdy van Zon die bij de eerste paal de keeper kansloos liet: 0-3. Een paar minuten daarna maakte de sterk spelende Thijn van Vreede de 0-4. Hij wist vanaf zestien meter de doelman te verrassen met een lage schuiver in de hoek.

VERDEDIGEN

Nederwetten kon alleen maar verdedigen en creĆ«erde nagenoeg geen kansen. In de 60e minuut viel de 0-5 doordat Aron van Vreede een terugspeelbal wist te onderscheppen en beheerst de bal binnenschoot. Hierna ging Irene wat minder geconcentreerd spelen waardoor de tegenstander iets meer in zijn spel kwam en toch nog tweemaal wist te scoren.

Zondag treft Irene thuis in sportpark de Laat Dees 1 uit Wintelre. De aftrap is om 14.00 uur.