RKSV Boxtel zakt in bij tegenslag en verliest

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Ondanks een voorsprong voor rust legde RKSV Boxtel het zondag af in Maliskamp tegen de selectie van de gelijknamige voetbalclub. De ziekenboeg van de Boxtelaren groeide, want Daniel Foster viel met een hamstringblessure uit. De roodwitten misten een echte goaltjesdief.

In eerste instantie hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht, maar na een minuut of tien startte Maliskamp een klein offensief, dat op niets uitliep. Nauwelijks vijf minuten later troffen de gasten doel. Foster veroverde de bal en zette een een-tweetje op met Valentijn Waals. Eenmaal de bal terug, had Foster de hoek voor het uitkiezen en schoof de 0-1 binnen.

Waals had de thuisploeg nog voor rust meer pijn kunnen doen, maar trof na wat verdedigers uitgespeeld te hebben, de paal.

Maliskamp stichtte eveneens gevaar, met name de aanvoerder van de gastheren vormde een bedreiging voor Boxtel en dat terwijl hij rood had kunnen krijgen voor een stevige overtreding op Fabian Bos. Het bleef echter bij een gele kaart.

De elftallen gingen rusten met 0-1 op het scorebord.

ANDER VAATJE

Na de rust tapte de thuisploeg nadrukkelijk uit een ander vaatje en joeg op de gelijkmaker. Die viel na 51 minuten. Maliskamp kreeg een vrije trap en deze kon niet uit de zestien worden gewerkt. Na een scrimmage belandde de bal in het doel.

Boxtel kreeg het zwaarder. Foster verliet het veld met een hamstringblessure en de gasten kropen meer en meer in hun schulp. Keeper Strik hield zijn ploeg tot de 75e minuut overeind. Toen was het gedaan met de roodwitten, die onder druk en bij tegenslag inzakten. Twee tegentreffers in vijf minuten wierpen de deur in het slot.

Komende zondag, 5 december, speelt Boxtel thuis tegen MEC ‘07 uit Maurik. De aftrap is om 14.00 uur.