LSV'er Job Kruijssen in duel om de bal met een speler van EDN '56.
LSV'er Job Kruijssen in duel om de bal met een speler van EDN '56. Foto: Hans Verberk

LSV maakt eind aan ongeslagen status EDN ‘56

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Na drie weken zonder competitiewedstrijd mocht LSV zondag thuis aan de bak tegen de tot dan toe ongeslagen koploper EDN ‘56 uit Haghorst. De gastheren doorbraken die status en wonnen met het kleinst mogelijke verschil.

Het treffen vormde het debuut van de nieuwe hoofdtrainer van LSV, René van der Steen. 

Hij heeft het stokje tussentijds overgenomen van Ittiene Obispo, die nu assistent-trainer is bij het eerste elftal, laat Lars Kruijssen van LSV weten. Obispo was vlak voor de coronacrisis aan zijn trainerscursus begonnen, waardoor hij de selectie van LSV mocht aansturen. Door omstandigheden kon hij de cursus echter niet afronden, waardoor de club een nieuwe hoofdtrainer aan moest stellen. De eerste wedstrijd met Van der Steen aan het roer eindigde in een overwinning.

De spelers waren scherp in de duels en gaven de tegenstander weinig ruimte. De gasten kwamen dan ook amper aan voetballen toe. De eerste grote kans was voor LSV. Rowi van den Besselaar gaf een crosspass richting Job Kruijssen die de bal aannam en hem subtiel over de keeper wilde schieten. De doelman van EDN ‘56 stond als aan de grond genageld, maar zag tot zijn geluk de inzet op de lat vallen.

Vlak na deze actie viel rechtsback Bart van der Struijk van de thuisploeg uit met een ernstige knieblessure. Hij moest het veld op een brancard verlaten. Een tegenvaller voor de Lennisheuvelnaren, waar EDN ‘56 echter niet van profiteerde. De ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Na de pauze scheelde het niets of de Haghorstenaren hadden gescoord. Hun linksbuiten kwam naar binnen en schoot op doel. Hij trof de binnenkant van de paal, waarna de bal kon worden weggewerkt.

Ook de gastheren lieten zich niet onbetuigd. Luuk Hobbelen bediende vanaf de flank Wladimir Killie die zich geen moment bedacht en op goal vuurde. Een redding van de doelman voorkwam een treffer.

LSV bleef gedegen spelen en strijden voor de punten. De tegenstander raakte gefrustreerd en maakte schwalbes, maar daar trapte de scheidsrechter niet in. 

INWORP

De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, tot de Lennisheuvelnaren vlak voor tijd een inworp kregen op de helft van de gasten. De bal belandde bij Van den Besselaar, die hem opwipte en vervolgens tussen de palen mikte. Zijn schot zwabberde enorm, waardoor de keeper het nakijken had. LSV gaf de voorsprong niet meer uit handen.

De geplande uitwedstrijd van LSV tegen Casteren van zondag 5 december is afgelast. De inhaalwedstrijd tegen De Bocht ‘80 gaat ook niet door.

OP DE FOTO: LSV’er Job Kruijssen in duel om de bal met een speler van EDN ‘56. (Foto: Hans Verberk).