Kapvergunning Stapelen is in behandeling

De vergunning voor de kap van 25 bomen in kasteelpark Stapelen is aangevraagd. Vorige week was in deze krant te lezen dat het landgoed achttien bomen moet missen en dat van zeven alleen de stammen blijven staan. 

Sohib Hussain (D66) sprak dinsdagavond tijdens de raadsvergadering zijn zorgen uit over het onderhoud en de toegankelijkheid van het park. Zo vroeg hij zich af waarom er parkeerplekken waren afgesloten en of er ook herplant gaat plaatsvinden na de kap van de bomen.

CONTRACT

Wethouder Fred van Nistelrooij specificeerde de huurovereenkomst nogmaals: ,,Wij huren alleen het park: het kasteel, het voormalige seminarie, het pand aan de Prins Hendrikstraat en de slotgracht, maken geen deel uit van het contract. Daarom waren er ook parkeerplakken afgesloten: deze horen niet bij de overeenkomst en hoeven dus niet openbaar te zijn. Het park wordt dus wél gehuurd door de gemeente, maar het onderhoud daarvan is de verantwoordelijkheid van de verhuurder."

De wethouder gaf aan dat de kapvergunning voor 25 bomen in behandeling is genomen, waarbij ook herplant wordt meegenomen.