Afbeelding
Foto: Eigen collectie

What’s up, Siem?


Toen hij drie jaar oud was werd hij lid van RKSV Boxtel. En nu, zes jaar later, mag de getalenteerde Siem Ossenblok een tweedaagse stage lopen bij zijn lievelingsclub PSV. Niet als veldspeler, maar als doelman. En hij heeft er zin in!

Wauw Siem, wat tof dat je stage mag lopen bij PSV. Wat dacht je toen je het hoorde? ,,Ik vind het heel leuk. Er kwam een scout van PSV naar mij kijken, maar dat wist ik helemaal niet. Achteraf kreeg ik allemaal complimenten van hem. Hij vindt mijn reflexen goed, vindt dat ik inzicht heb en dat ik de bal goed kan trappen. En hij kan zien dat ik veel plezier heb, daar lette hij ook op. Ik vind het ook heel leuk dat de kinderen uit mijn klas (groep 5 van de Angelaschool -red.) zo blij voor mij zijn.” 

De meeste voetballers staan liever in het veld dan onder de lat. Sinds wanneer weet je dat jij graag keept? ,,Toen ik pas begon met voetballen, speelde ik overal, maar toen ik heel klein was, liep ik volgens papa al rond met keepershandschoenen. Maar bij de mini’s speelden we nog zonder keeper. Ik mocht daarom eerder door naar JO8 zodat ik wel in de goal kon staan.” 

Wie vind je de beste keeper? ,,Dat is Jan Sommer, hij is de keeper van Borussia Mönchengladbach. Hij heeft goede reflexen, is een goede lijnkeeper en pakt veel ballen in de rebound. Hij is mijn grote voorbeeld. Ik vind Maxim de Lange ook heel goed. Hij is keeper van de selectie van PSV en woont achter ons in Boxtel. Ik kom hem soms tegen in de brandgang. Toen ik hoorde dat ik was geselecteerd voor de stage, stuurde ik hem een berichtje. Hij reageerde: ‘Succes en misschien zie ik je zondag op de Hertgang’.”

Wat verwacht je van de stage? ,,Ik verwacht dat we partijtjes gaan spelen en ik keeperstraining krijg. Ik denk dat ze enthousiast over mij zijn en dat ik langer mag komen stagelopen. Ik hoop het ook heel erg. Ik wil namelijk graag profvoetballer worden!” 

(Tekst: Linda van de Wiel. Foto: eigen collectie.)