Tim Everaers gaat voor zijn sportopleiding aan het ROC in Tilburg op stage in Brescia. Hij werkt hard om de 750 euro stagekosten bijeen te vergaren. (Foto: Gerard Schalkx, juli 2021).
Tim Everaers gaat voor zijn sportopleiding aan het ROC in Tilburg op stage in Brescia. Hij werkt hard om de 750 euro stagekosten bijeen te vergaren. (Foto: Gerard Schalkx, juli 2021). Foto: Gerard Schalkx

Sportstudent Liempde op stage in Noord-Italië

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Hij is sportief, bevlogen en erg enthousiast om zijn opleiding tot coördinator sport- en bewegingsagogie over twee jaar af te ronden aan het ROC Tilburg. Maar eerst staat er nog een mooie uitdaging op het programma van Tim Everaers (19) uit Liempde. Uit vele aanmeldingen is Tim na een strenge selectieprocedure uitgekozen om mee te mogen doen aan het jaarlijks excellentieprogramma van de Tilburgse opleiding Sport & Bewegen. De studie- en stagereis gaat naar Italië. Een groot deel van de kosten en het goede-doel-bedrag moet hij zelf vergaren.

Tim heeft er zin in. Sterker nog, hij kan haast niet wachten. ,,De reis staat gepland van 22 januari tot 4 februari volgend jaar. We verblijven in Brescia, in Noord-Italië. Vandaar uit gaan we naar verschillende zorginstellingen om de cliënten te ondersteunen met onze eigen expertise en ons eigen programma.” In aanloop naar deze reis volgen de twaalf geselecteerde studenten een extra programma op school. ,,We krijgen Italiaanse les zodat we onze instructie op eenvoudige wijze ook in hun taal kunnen uitspreken. We worden voorbereid op de omstandigheden van de cliënten aldaar en we werken uiteraard aan ons programma.”

BIJDRAGE LEVEREN

De studenten maken in Italië kennis met mensen met een beperking, maar bijvoorbeeld ook met een groep daklozen. ,,We gaan met hen skiën. Dat is iets wat zij normaal gesproken niet kunnen doen. Hoe mooi is het, dat wij hen deze ervaring mogen bieden!” Tim kijkt ook uit naar het werken met mensen met een beperking. ,,We leren hoe het in een andere cultuur gesteld is met de zorg voor deze groep. Dat wij een bijdrage kunnen leveren in het geven van therapie en lessen, maar ook dat wij met het geld wat we ingezameld hebben ervoor zorgen dat er hulpmiddelen kunnen worden aangeschaft. Dat is toch prachtig?”.

Om mee te kunnen moet Tim een bedrag van 750 euro inzamelen. Naast de verkoop van worstenbroodjes en het verrichten van allerlei klussen, heeft Tim ook een ook een doneersite geopend. Via https://steunactie.nl/actie/excellentieprogramma-2022/-5492 kunnen mensen geld overmaken. ,,Mocht de reis door corona onverhoopt niet door kunnen gaan, dan komt het geld sowieso terecht bij de betreffende organisaties in Italië”, benadrukt de Liempdse ROC-student. 

OP DE FOTO: Tim Everaers gaat voor zijn sportopleiding aan het ROC in Tilburg op stage in Brescia. Hij werkt hard om de 750 euro stagekosten bijeen te vergaren. (Foto: Gerard Schalkx, juli 2021).