Op de plek waar nieuwbouw moet verrijzen tussen de Kerkheiseweg en de Boxtelseweg in Liempde werd in de zomer van 2021 een proefsleuf voor archeologisch onderzoek gegraven.
Op de plek waar nieuwbouw moet verrijzen tussen de Kerkheiseweg en de Boxtelseweg in Liempde werd in de zomer van 2021 een proefsleuf voor archeologisch onderzoek gegraven. Foto: Gerard Schalkx

Geen voortgang in bouwproject Kerkweide-West

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c) Ruimtelijke Ordening (e) Woningbouw

Er zal voorlopig geen schop de grond ingaan bij nieuwbouwproject Kerkweide-West in Liempde. De projectontwikkelaar en gemeente Boxtel willen wachten met de werkzaamheden tot de Raad van State uitspraak heeft gedaan. 

Deze ochtend, donderdag 25 november, zou er een spoedzitting plaatsvinden waarin omwonenden de Raad van State vroegen om het bestemmingsplan te ‘bevriezen’. Omdat echter voorlopig niks gaat gebeuren in het Liempds bouwproject, achtte de hoogste bestuursrechter behandeling van de zaak niet nodig. De datum voor de definitieve zitting en dus de uitspraak is nog niet bekend én dat kon nog wel even duren, geeft een woordvoerder in Den Haag aan. ,,En dat is precies wat de bezwaarmakers willen.”

OP DE FOTO: Op de plek waar nieuwbouw moet verrijzen tussen de Kerkheiseweg en de Boxtelseweg in Liempde werd in de zomer van 2021 een proefsleuf voor archeologisch onderzoek gegraven. (Foto: Gerard Schalkx).