Blik op enkeke rijtjeshuizen in nagenoeg klaar zijn in Heem van Selis. Deze staan aan de straat Vuurijzer en behoren tot de eerste bouwfase, het dichtst bij de Bosscheweg. (Foto: Albert Stolwijk).
Blik op enkeke rijtjeshuizen in nagenoeg klaar zijn in Heem van Selis. Deze staan aan de straat Vuurijzer en behoren tot de eerste bouwfase, het dichtst bij de Bosscheweg. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Extra huizen in nieuwbouwwijk Heem van Selis

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Selissenwal (c) Woningbouw Nieuws (c) Boxtel Over Wegen (c)

In nieuwbouwwijk Heem van Selis komen meer koopwoningen in de ‘laagste prijsklasse’ (tot 260.000 euro). Bovendien worden er acht extra gebouwd. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen die de Boxtelse wethouder Wim van der Zanden afgelopen zomer startte met projectontwikkelaar Van Wanrooij en bouwbedrijf Van Peer. ,,Aanvankelijk behoorde 15 procent van de woningen tot het zogeheten betaalbare segment en dat worden enkele procenten meer.”

Op het moment dat afgelopen zomer de vlag in top ging bij een complex van 24 sociale huurappartementen van woonstichting Joost, kondigde Van der Zanden het aan bij alle aanwezigen: met projectontwikkelaar Van Wanrooij en aannemer Van Peer zou hij in gesprek gaan om meer goedkope woningen in het nieuwbouwproject Heem van Selis te realiseren. 

GRONDSTOFPRIJZEN

De onderhandelingen hebben dus ook tot concrete resultaten geleid, meldde de opgetogen wethouder dinsdag. Dat is best opmerkelijk in deze tijd vanwege de gestegen grondstofprijzen waardoor bouwkosten hoger uitvallen. De huizen die vooral bedoeld zijn voor starters op de woningmarkt, worden gerealiseerd in bouwfase 4a waarvan de verkoop begin 2022 moet starten. 

Het aantal sociale huurwoningen blijft in Heem van Selis gelijk aan wat bij aanvang van het project was bepaald: 15 procent van het totaal. Met de acht extra koopwoningen erbij, worden er nu 473 nieuwe huizen gebouwd in Heem van Selis. 

ROTONDE DE KETTING

De wethouder gaf ook aan dat gewerkt wordt aan de vergunning voor een nieuwe rotonde in de Bosscheweg. Die is niet alleen nodig voor Heem van Selis, maar ook voor het buurtje Langen Linden dat op het terrein van het voormalige verpleeghuis Lindenlust (tussen Bosscheweg en Poolsestraat) wordt gerealiseerd. De rotonde wordt gesitueerd aan de zuidkant van het parkeerterrein bij eetcafé De Oude Ketting. 

Van der Zanden hoopt dat het verkeersplein in gebruik genomen kan worden voordat de bouwactiviteiten in Heem van Selis zijn afgerond. Op die manier moet een te grote verkeersdruk op de straat Dukaat worden voorkomen. Die sluit aan op de gelijknamige rotonde bij het politiebureau en is de tweede ontsluitingsweg voor Heem van Selis.

OP DE FOTO: Blik op enkeke rijtjeshuizen in nagenoeg klaar zijn in Heem van Selis. Deze staan aan de straat Vuurijzer en behoren tot de eerste bouwfase, het dichtst bij de Bosscheweg. (Foto: Albert Stolwijk).