Snelheidsdisplay in de Nieuwstraat. (Foto: Pål Jansen).
Snelheidsdisplay in de Nieuwstraat. (Foto: Pål Jansen). Foto: Pål Jansen

Snelheidsmeter keert terug bij Liempdse supermarkt Coop

Algemeen

Hij hangt nogal hoog, dus moet daardoor extra goed zichtbaar zijn van een afstand. De snelheidsmeter is vrijdag door de gemeente Boxtel teruggeplaatst in de Nieuwstraat in Liempde en supermarktondernemer Jan Tax van de plaatselijke Coop is er blij mee. ,,Goed dat er aandacht wordt gevraagd voor verkeersveiligheid.”

Er is een aantal vaste locaties waar Boxtel een snelheidsdisplay kan plaatsen. De verschillende digitale verkeersborden die de gemeente in eigendom heeft, wisselen tussen die plekken. Zo heeft de snelheidsmeter in de Nieuwstraat daar ook al eerder gestaan. 

Tax is er in ieder geval wat blij mee dat het display terug is: ,,Het is wel fijn als automobilisten juist híér wat minder snel rijden. Dan wordt het rustiger voor de mensen die hier boodschappen doen en wel eens met hun wagentje over willen steken.” Omdat het verkeersinstrument pas een kleine week geleden is geplaatst, kan Tax nog niet aangeven of hij effect merkt. ,,Maar toen ik zelf kwam aanrijden, had ik ‘m al snel in de smiezen”, verwijst hij lachend naar de hoge positie van het display aan de lantaarnpaal.

Naast de verkeersmatrix bij de supermarkt, is er ook eentje geplaatst aan de Boxtelseweg ter hoogte van autobedrijf Van Driel. De plaatsingen zijn niet permanent, laat een gemeentelijke woordvoerder weten. De borden blijven tien weken op hun locatie hangen. Bovendien zijn ze louter bedoeld om weggebruikers te wijzen op hun snelheidsgedrag en kunnen ze geen overtredingen registreren.