Ducks/Oysters-speler Max van der Vleuten worstelt zich langs een aantal Eindhovense speler. Zijn ploeg triomfeerde met 29-22 van de concurrent uit de Lichtstad. (Foto: Hans Verberk).
Ducks/Oysters-speler Max van der Vleuten worstelt zich langs een aantal Eindhovense speler. Zijn ploeg triomfeerde met 29-22 van de concurrent uit de Lichtstad. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Felle strijd Ducks met andere titelkandidaat uit Eindhoven

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Het was een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen die de rugbyers van Ducks/Oysters zondag speelden. RC Eindhoven, de grootste concurrent voor het kampioenschap, kwam op bezoek in Boxtel. En de twee titelkandidaten vochten onderling behoorlijk felle duels uit... 

Voorafgaand aan de ontmoeting, had de formatie van Ducks onder leiding van trainer Tim Nouwens specifiek getraind op de sterke punten van de Eindhovenaren. Dat zou zich gaandeweg het duel uitbetalen, maar in de beginfase nog niet. De thuisploeg, een combinatieteam met spelers van Oysters uit Oisterwijk, kwam namelijk via een slippertje op achterstand. 

PENALTY’S

De teams waren aan elkaar gewaagd en hadden beide een gelijk aandeel in het spel. Door herintreder Nick op ’t Hoog kwam Ducks weer terug in de wedstrijd. Hij walste met zijn zevenmijlslaarzen door de Eindhoven verdediging en scoorde een try: 7-7. 

Door de felle strijd moest scheidsrechter René Vorstenbosch regelmatig een penalty uitdelen. Zowel de gastheren als de bezoekers scoorden hieruit. Met een 10-10 stand floot de arbiter voor de rust. 

In het tweede helft kwam het duel helemaal los. Al snel wist Wouter Puts een penalty te benutten voor Ducks: 13-10. Hij zou in totaal veertien punten noteren door middel van succesvolle kicks. De mannen uit de Lichtstad namen vervolgens de voorsprong weer over: na een gewonnen ruck schakelden zij snel door naar de rappe mensen aan de buitenkant: 13-17. 

Daarna was het weer de beurt aan de Boxtelaren. Toen de thuisploeg vlak voor de try-lijn een pingel kreeg, bedacht Lucas Pol zich geen moment; hij nam de bal snel en drukte af: 20-17. 

DROP-KICK

Het hoogtepunt van het treffen moest nog plaatsvinden. Via een drop-kick vanaf liefst 35 meter produceerde Ducks-center Tobias Graft het mooiste punt van de wedstrijd en breidde daarmee de voorsprong voor zijn team verder uit: 23-17. Die liep nog verder op door twee benutte penalty’s waarmee Ducks op 29-17 kwam. De Eindhovenaren probeerden nog terug te komen en dat lukte ook via een snelle lijnaanval: 29-22. Verder kwamen zij echter niet: de tijd was op. 

Ducks koesterde de zwaarbevochten overwinning. Zondag 28 november speelt de formatie een derby: om 14.00 uur start de wedstrijd tegen een andere ploeg van de Oysters, opnieuw in sportpark Den Wielakker. Deze tegenstander heeft veel jonge spelers en is tot verrassingen in staat: Ducks is gewaarschuwd.

OP DE FOTO: Ducks/Oysters-speler Max van der Vleuten worstelt zich langs een aantal Eindhovense speler. Zijn ploeg triomfeerde met 29-22 van de concurrent uit de Lichtstad. (Foto: Hans Verberk).