Eva Roos en Nienke Langenhuizen presteren top in Den Haag. Tijdens de plaatsingswedstrijd voor het Nederlands kampioenschap werden zij respectievelijk derde en vijfde in de eerste divisie. (Foto: GV Tabitta).
Eva Roos en Nienke Langenhuizen presteren top in Den Haag. Tijdens de plaatsingswedstrijd voor het Nederlands kampioenschap werden zij respectievelijk derde en vijfde in de eerste divisie. (Foto: GV Tabitta). Foto: Eigen collectie

Eva Roos turnt zich naar halve finale NK

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Met een bronzen plak en puike vijfde plek, keerden respectievelijk Eva Roos en Nienke Langenhuizen zondag terug uit Den Haag. De turnsters van gymnastiekvereniging Tabitta streden daar tijdens een meerkamp om een plekje voor het Nederlands kampioenschap in de eerste divisie voor senioren.

Roos is door haar derde positie al zeker van de halve finale van het NK. Zij scoorde het beste op vloer en werd tweede op sprong na een fraaie zogeheten yurchenko-hoek, een achterwaartse salto waarbij de gymnast een gehoekte positie aanneemt.

Op haar beurt blonk Langenhuizen uit op brug waarmee ze de derde stek van het veld behaalde. Voor beide vrouwen leverden hun inspanningen een goede eindnotering op in de meerkamp.

Komend weekeinde zijn de jeugdturnsters van de Boxtelse gymnastiekvereniging die uitkomen in de tweede divisie aan de beurt: zij reizen naar Valkenswaard om zich ook proberen te plaatsen voor de landelijke halve finale. De gymnasten van Tabitta die hun sport in de middenbouw beoefenen, turnen hier bovendien een teamwedstijd. 

OP DE FOTO: Eva Roos en Nienke Langenhuizen presteren top in Den Haag. Tijdens de plaatsingswedstrijd voor het Nederlands kampioenschap werden zij respectievelijk derde en vijfde in de eerste divisie. (Foto: GV Tabitta).