De spelers van ODC  streden zondag in sportpark Molenwijk voor een punt tegen Avanti '31 uit Schijndel, maar kregen toch de deksel op hun neus. (Foto: Albert Stolwijk).
De spelers van ODC streden zondag in sportpark Molenwijk voor een punt tegen Avanti '31 uit Schijndel, maar kregen toch de deksel op hun neus. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

ODC strijdend ten onder tegen Schijndelaren

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

ODC kon zondag geen resultaat neerzetten tegen het hooggeklasseerde Avanti ’31. Maar in sportpark Molenwijk kreeg de ploeg in de slotfase wel de ultieme kans op de gelijkmaker...

Na de overwinning op BMC van donderdag hoopte ODC ook tegen Avanti punten te pakken. Dat zou niet meevallen. De Schijndelaren staan niet voor niets hoog op de ranglijst en beschikken over een geroutineerde en lastig te bespelen ploeg.

In de eerste twintig minuten had ODC weinig in te brengen. Avanti ‘31 kreeg een paar goede kansen via Geert van Heeswijk en Luc van den Hurk maar ODC-keeper Robbie Roelofs voorkwam een vroege voorsprong.

In de 24e minuut kregen de tricolores vanuit het niets een enorme kans. Een lange bal van achteruit werd door Stef van Alphen met het hoofd verlengd naar de op volle snelheid liggende Joep van der Meijden. De Boxtelse aanvaller strandde echter op de Avanti-sluitpost Casper Brus.

De Schijndelaren bleven de betere ploeg en scoorden dan ook in de 41 minuut. Aan de rechterkant nam Roel Kappen de bal knap in één keer op zijn schoen en gaf Roelofs het nakijken: 0-1.

Direct na de pauze kregen de gasten opnieuw enkele goede kansen. Zo schoot Van Heeswijk in de 52e minuut een vrije trap op de paal en Van den Hurk stond even later vrij voor het doel maar miste.

Toch kreeg de ploeg van trainer Piet Drijvers enkele kansen. Een voorzet vanaf links bereikte net niet Van Alphen. En aanvoerder Sjoerd van Lokven schoot net naast na een voorzet van Stijn Pijnenburg.

Een kwartier voor tijd viel plotseling de Boxtelse gelijkmaker. Invaller Bart van de Pas was bijzonder attent na een vrije trap. De bal bleef hangen in de zestien, hij pikte die prima op en rondde uiteindelijk in tweede instantie af: 1-1.

LAGE SCHUIVER

ODC kon echter niet lang van de treffer genieten. Na twee minuten controleerde spits Van Heeswijk knap een voorzet vanaf links en prikte de bal voorbij de kansloze Roelofs: 1-2. In de slotfase kreeg ODC nog de uitgelezen kans op een nieuwe gelijkmaker. Invaller Aerd van Brunschot verlengde de bal uitstekend op Van Lokven die alleen op het doel afging maar de Schijndelse doelman keerde de inzet. Vanuit de counter liet Avanti zien hoe je een kans afrondt. Kappen bepaalde met een harde lage schuiver de eindstand: 1-3.

Deze week staan er voor ODC opnieuw twee wedstrijden op het programma. Vandaag, donderdag 25 november om 20.15 uur wordt in Vught de inhaalwedstrijd tegen Zwaluw VFC gespeeld. Zondag 28 november is de uitwedstrijd in Tiel bij RKTVC. Aftrap: 14.30 uur.

OP DE FOTO’S: De spelers van ODC  streden zondag in sportpark Molenwijk voor een punt tegen Avanti ‘31 uit Schijndel, maar slaagden daar niet in. (Foto: Albert Stolwijk).