Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Gratis kledingruil bij Het Goed vanwege ‘Green Friday’

Algemeen Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

Oud kledingstuk eruit, nieuw kledingstuk erin. Vrijdag 26 november houdt kringloopwarenhuis Het Goed via deze actie de vierde editie van Green Friday, als antwoord op het Amerikaanse Black Friday, dat het begin van de kerstaankopen markeert in de Verenigde Staten. 

Wie een oud kledingstuk brengt, mag gratis een kledingstuk meenemen uit de kringloop aan de Industrieweg 6. Met deze actie die ook landelijk wordt georganiseerd, wil Het Goed het belang van tweedehands shoppen benadrukken. 

,,We moeten echt minder nieuwe spullen kopen”, vindt bedrijfsleider Ad Vogels van de Boxtelse vestiging. ,,Dit is geen tijd voor Black Friday, de dag waarop mensen massaal worden aangemoedigd meer te kopen.” Door geen nieuwe, maar hergebruikte spullen te kopen, verkleinen consumenten hun ecologische voetafdruk aanzienlijk, stelt de manager van de Boxtelse locatie. 

Volgens haar eigen directie, levert de verkoop van een kilo hergebruikte spullen één kilogram CO2-besparing op. Volgens die berekening bespaarde het bedrijf de samenleving 19.200 ton aan CO2-uitstoot in 2021.

Om het belang van hergebruik extra kracht bij te zetten, roept Het Goed iedereen op om een kledingstuk te komen ruilen voor een nieuw item.

OP DE FOTO: Kringloopwarenhuis Het Goed organiseert vrijdag 26 november Green Friday, als antwoord op de Amerikaanse koopdag Black Friday. Hiermee wil de zaak het belang van hergebruik kracht bij zetten. (Foto: eigen collectie).