Afbeelding
Foto: VC Blox

Vrouwen Blox kijken met trots terug op druk volleybalweekend

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Een behoorlijk druk programma hadden de vrouwen van VC Blox afgelopen weekeinde. Vrijdag reisden zij naar Eindhoven voor het duel tegen VCE/PSV. En zaterdag speelden zij óók een uitwedstrijd, toen in Veldhoven. Simon Smeulders versterkte het team met zijn degelijke coaching, maar zou het voldoende zijn om resultaten te behalen met zo’n wedstrijdschema?

In Eindhoven op vrijdagavond verliepen de eerste twee sets moeizaam. Toch wisten de Blox-vrouwen op gelijke hoogte te komen tegen VCE/PSV. De Eindhovense ploeg werd geconfronteerd met mooie rally’s en harde aanvallen die de Boxtelse volleybalsters direct naar de grond sloegen. De eerste set had Blox nog onvoldoende te vertellen, maar het tweede bedrijf werd overtuigend gewonnen met 25-21. 

De derde en vierde set echter waren totaal anders. De spirit van de gasten uit Boxtel was verdwenen en hiermee ook de fraaie slagenwisselingen en punten. De uitploeg wist het tij niet meer te keren waardoor de wedstrijd in de Lichtstad werd verloren. 

HERKANSING

Daags na de nederlaag, waren de Boxtelse vrouwen op bezoek in Veldhoven: zij waren erop gebrand om deze wedstrijd wel te winnen. In de eerste set was die gretigheid nog niet te zien, maar de gasten herpakten zich in de tweede set en gaven de winst niet meer af. Tijdens de drie opeenvolgende sets lieten de Boxtelse volleybalvrouwen alles zien wat volleybal zo leuk maakt: enorm lange service-reeksen, spannende rally’s, geplaatste en harde aanvallen, fraaie verdedigende acties... 

Met gepaste trots en vijf punten uit twee wedstrijden hebben de vrouwen hun volleybalweekend knap afgesloten. Zaterdag 27 komen zij thuis in actie, opnieuw tegen Nuvoc uit Veldhoven. De eerste service is om 12.30 uur in sporthal De Braken. 

OP DE FOTO: De vrouwen van VC Blox speelden twee wedstrijden in twee dagen. De laatste wonnen zij van Nuvoc met 3-1. Vlnr met rugnummers: Janne Ariëns (6), Femke Arts (27), aanvallend Rachel Spoor (12), Heidi van Dijk (41) en Sanya Penninx (20). (Foto: eigen collectie).