Vlnr: Sjoerd Broos, Johan van den Nieuwenhuizen en Bram Bakker. Het drietal pakte gisteren de titel in de derde divisie en speelt daardoor in de voorjaarscompetitie een niveautje hoger. (Foto: Teun Vlaminckx)
Vlnr: Sjoerd Broos, Johan van den Nieuwenhuizen en Bram Bakker. Het drietal pakte gisteren de titel in de derde divisie en speelt daardoor in de voorjaarscompetitie een niveautje hoger. (Foto: Teun Vlaminckx) Foto: Teun Vlaminckx/Taverbo

Taverbo-mannen slepen kampioenschap binnen

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Na een vijf uur durende partij tegen Irene uit Tilburg, kroonden de Boxtelse tafeltennissers van Taverbo zich vrijdagavond als kampioen. Zij keren daarmee terug naar de prestigieuze tweede divisie, oftewel het twee-na-hoogste niveau van Nederland. En hetzelfde kunstje kunnen de reserves van Taverbo komend weekeinde ook flikken.

De Taverbo-formatie hanteerde de gebruikelijk opstelling met Sjoerd Broos, Johan van den Nieuwenhuizen en Bram Bakker. Na de 7-3 zege van vorige week, hoefde het eerste team van de Boxtelse tafeltennisclub slechts een van de tien partijen te winnen om de titel binnen te slepen.

In Tilburg moest het gebeuren en het eerste treffen was al direct een kans om het kampioenschap veilig te stellen. Van den Nieuwenhuizen haalde meteen de trekker over waarna de Boxtelse gasten werden gefeliciteerd door de Tilburgers. 

ALLE REMMEN LOS

Maar Irene speelde nog voor lijfsbehoud en gooide vervolgens alle remmen loos. Bakker verloor zijn partij en tijdens het duel van Broos kwam hij in de beslissende game twee punten voor de winst. Ook de eveneens spannende dubbel ging in vijf games naar de thuisploeg waardoor de Boxtelaren plots tegen een 3-1 achterstand aankeken; voor het eerst deze competitie.

Van den Nieuwenhuizen zette vervolgens de achtervolging op de gastheren in door ook zijn tweede duel te winnen. Nadat ook Broos won stond en de stand met 3-3 gelijk was, volgden twee spektakelstukken. Bij Bakker kwam het aan op een beslissende set, maar zijn Tilburgse tegenstander trok die naar zich toe. Van den Nieuwenhuizen verloor ook  in een nagelbijter zijn partij in de laatste game met 11-9 en opnieuw keek Taverbo tegen een fikse achterstand aan: 3-5.

ZINDERENDE GAMES

Zou Taverbo dan kampioen worden maar wel een nederlaag lijden? Van den Nieuwenhuizen moest tegen Jurgen Wens van Irene: de tafeltennissers worden gezien als de twee beste spelers van de competitie. Op papier was het treffen dus al een partij van jewelste en dat werd het ook op de tafel. In vijf zinderende games wist de Boxtelaar de laatste set en daarmee ook het duel naar zich toe te trekken, maar de echte winnaar was het publiek.

Alsnog sleepte Taverbo een gelijkspel binnen, zij het door een blessure aan Tilburgse zijde. De tegenstander van Bakker haakte af door een enkelblessure bij een 2-0 achterstand. Eindstand: 5-5. 

RESERVES

De feestvreugde bij de Boxtelse club kan volgend weekeinde nog groter worden. Dan kunnen ook de reserves, die dit weekeinde in Leiden met 2-8 van Scylla wonnen, de titel pakken. Die spelen op hetzelfde niveau en spelen volgend tafeltennisseizoen dus mogelijk ook in de tweede divisie. Daarvoor is nog slechts één puntje nodig en die kan zaterdag 27 november worden binnengesleept. Dan speelt die ploeg in de eigen accommodatie aan de Voetboog om 16.00 uur tegen Kampenion uit Kampen. 

OP DE FOTO: Vlnr: Sjoerd Broos, Johan van den Nieuwenhuizen en Bram Bakker. Het drietal pakte gisteren de titel in de derde divisie en speelt daardoor in de voorjaarscompetitie een niveautje hoger. (Foto: Teun Vlaminckx)