Auto vliegt uit de bocht en belandt op lantaarnpaal in de Tongersestraat. Van de vier inzittenden zijn twee personen met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De anderen zijn naar het politiebureau gebracht, maar waarom is nog niet bekend.
Auto vliegt uit de bocht en belandt op lantaarnpaal in de Tongersestraat. Van de vier inzittenden zijn twee personen met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De anderen zijn naar het politiebureau gebracht, maar waarom is nog niet bekend. Foto: Sander Van Gils

Bestuurder botst onder invloed van alcohol met auto tegen lantaarnpaal

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Nieuws (c)

Nadat een auto gisteravond botste op een lantaarnpaal aan de Tongersestraat, is een 30-jarige Roemeense man aangehouden door de politie. De chauffeur had te veel gedronken en verloor de controle over het stuur.  

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond half twaalf nabij de splitsing van de Van Hornstraat met de Tongersestraat. De automobilist vloog uit de bocht en bleek onder invloed van alcohol. Hij werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

De twee andere inzittenden hebben van de politie een lift naar huis gekregen. Eén ven hen werd ter plaatse nog door ambulancepersoneel nagekeken, maar niemand hoefde vanwege verwondingen mee naar het ziekenhuis.

UPDATE 11.46 uur: De bestuurder heeft een rijverbod opgelegd gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. 

DISCLAIMER: Eerder stond in dit artikel dat het ging om vier inzittenden waarvan twee personen naar het ziekenhuis moesten en twee naar het politiebureau. Dit bleek een misverstand van de freelancer van dienst. Volgens een politiewoordvoerder kostte het even tijd om vast te stellen wie de bestuurder was en wie de bijrijder waarna de 30-jarige Roemeense chauffeur werd aangehouden.

(Foto: Sander van Gils).