Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Hart van Nederland naar Boxtel vanwege speelgoedactie

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De speelgoedactie van de Boxtelse ondernemer Natasja Willems die dit jaar de derde editie beleeft, heeft de aandacht getrokken van het SBS 6-programma Hart van Nederland. De uitgifte van gratis cadeautjes voor kinderen in gezinnen die het momenteel financieel wat lastiger hebben, start komende maandag 22 november.

Ook een cameraploeg van Hart van Nederland is aanwezig bij start van de eerste uitgifteavond om 18.00 uur aan de Kruisstraat. Naar verwachting zal die een half uur opnames maken. Natasja: ,,Bovendien hebben ze toegezegd ook tijdens koopzondag 28 november aanwezig te zijn, als we gratis presentjes uitdelen voor álle Boxtelse kinderen.”

Naast de komende maandag, kunnen gezinnen met een smalle beurs ook op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 18.00 uur presentjes komen uitkiezen. ,,Iedereen is van harte welkom en ik hoop dat er zoveel mogelijk mensen komen”, benadrukt Natasja. ,,In ieder gezin kan het financieel wel eens minder zijn, dat is helemaal niet zo raar. Het gaat er uiteindelijk om dat alle kids een leuk sinterklaasfeest kunnen vieren.”

De presentjes stromen binnen ook deze editie weer binnen: naast Lunch bij Trots in de Croonpassage, gerund door horecaondernemer John van Hal die ook meehelpt met de decemberactie, is een aantal vrijwilligers druk bezig om alle donaties te sorteren. 

Naast dat Hart van Nederland ook op 28 november naar Boxtel komt, helpen Pieten van Stapel op Sint die zondag ook met het uitdelen van cadeautjes in het kader van de jaarlijkse actie van ondernemer Natasja. De eigenaresse van Natasja Fashion aan de Rechterstraat doet ieder jaar een oproep via de (sociale) media aan het bedrijfsleven en inwoners om artikelen te doneren. 

OP DE FOTO: Natasja Willems van kledingzaak Natasja Fashion zamelt sinds 2019 speelgoed in voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Zij wordt daarbij geholpen door tal van vrijwilligers. Ook ondernemer John van Hal (rechts) en de Boxtelse Patricia Wagenaars (links) spelen een rol in de organisatie. (Foto: Hans van Doorn, 2020).