Wie is het echtpaar op dit portret? Het mysterie houdt acteur Frenk Breuer van Boxtheater bezig. (Foto: eigen collectie).
Wie is het echtpaar op dit portret? Het mysterie houdt acteur Frenk Breuer van Boxtheater bezig. (Foto: eigen collectie). Foto: Boxtheater

Boxtheater zoekt eigenaar foto van mysterieus echtpaar

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Wie is het echtpaar op bovenstaand portret? Dat vraagt onder meer acteur Frenk Breuer van Boxtheater zich af. Hij vond de lijst alweer een poos terug in de milieustraat en gebruikte die met zijn medeacteurs van het toneelgezelschap ter inspiratie  voor de inmiddels afgelopen voorstelling Sepia.

De aandacht van Breuer werd gegrepen door de foto. Die trof hij aan een op felgroene glascontainer van de milieustraat en zijn aandacht ging direct uit naar de geportretteerden en het vakmanschap van de fotograaf. Hij ontmoette daar ook een man die gebrekkig Nederlands sprak. Breuer denkt dat diegene de lijst daar had geplaatst en niet zomaar op de afvalberg kon gooien. De Boxtelaar ontfermde zich vervolgens over de plaat. 

REPLICA

Samen met medeacteur Joan van Houtum legde Breuer de foto voor aan de andere leden van het theatergezelschap ter inspiratie voor de voorstelling Sepia. In het theaterstuk werd uiteindelijk niet het echte portret gebruikt, maar een replica waar andere mensen op gezet werden. De acteurs kenden de herkomst van de afbeelding niet en wilden niet het risico lopen dat een van de toeschouwers plots geconfronteerd werd met een dierbare: zo zouden ze ongevraagd een hoofdrol spelen tijdens het optreden. 

ECHTE FOTO

Na afloop van de theatervoorstellingen, die in oktober plaatsvonden, gaven de acteurs een brief aan de bezoekers met daarin het echte verhaal met de juiste foto. Hen werd gevraagd om aan te geven bij wie of waar de gevonden foto beter op zijn plek zou zijn. Maar dit heeft nog niet geleid tot een nieuwe eigenaar. Daarom schakelde Breuer de krant in om te helpen met de zoektocht. 

Wie meer kennis heeft van de mensen die op de foto staan, kan zich melden bij via e-mail: frenkbreuer@gmail.com.