AFTER PARTY OUD-LEERLINGEN IN STADION

Inhaalfeestje voor eindexamenjeugd JRL


MARC CLEUTJENS

The After Party. Dat is het motto van het eindexamenfeest dat het Jacob-Roelandslyceum vrijdag 19 november houdt in het Philips Stadion. Het feest in de voetbaltempel van PSV is bedoeld voor oud-leerlingen die in de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021 eindexamen hebben gedaan, maar vanwege de coronacrisis niet op het traditionele gala getrakteerd konden worden.

Het ‘inhaalfeestje’ wordt georganiseerd door de docenten Laura Merks, Mark Don, Suzanne van Andel- van Gompel en Frencis van den Nieuwenhof. Plaats van handeling is eetcafé De Verlenging, dat uitzicht biedt op de grasmat van het stadion. ,,Deze locatie kan maximaal vijfhonderd oud-leerlingen herbergen”, vertelt medeorganisator Merks. ,,We verwachten minimaal driehonderd bezoekers.”

GEEN PLEK IN BOXTEL

Volgens Merks heeft het lang geduurd alvorens een feestavond op de kalender gezet kon worden. ,,De eerste groep eindexamenstudenten hadden we willen trakteren op een wintergala, maar dat feest kon vanwege de tweede lockdown niet doorgaan. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, hopen we zoveel mogelijk oud-leerlingen te begroeten.” Het vinden van een geschikte locatie in Boxtel bleek lastig, daarom is de school uitgeweken naar het Philips Stadion. ,,Veel plekken in Boxtel bleken te klein, op andere locaties zat men niet te wachten op een grote groep feestgangers.”

Van een eindexamengala is op 19 november geen sprake. ,,Het is een besloten feestavond waar alleen de eindexamenleerlingen van 2020 en 2021 welkom zijn, zonder introducees”, aldus Merks. ,,Ook veel docenten zullen aanwezig zijn, dus het wordt een leuke reünie. De dresscode laat zich raden: ‘feestelijk’.” 

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop voor The After Party via https://jrlafterparty.eventgoose.com eindigt op 5 november. Entreekaarten kosten 25 euro inclusief hapjes en drankjes. Een geldige QR-code in de Coronacheck-app en een identiteitsbewijs zijn verplicht.