De Boxtelse band Mr. Joe Abe had niet te klagen over belangstelling van het publiek. De Durpsherberg stroomde vol voor het optreden. (Foto: Peter de Koning).
De Boxtelse band Mr. Joe Abe had niet te klagen over belangstelling van het publiek. De Durpsherberg stroomde vol voor het optreden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

KROEGENVERSIE VAN LIEMPDS MUZIEKFESTIVAL VALT IN GOEDE AARDE

Limuscene volgend jaar terug in Concordiapark

JAN HERMENS

De kroegeditie van muziekfestival Limuscene is goed bevallen. Zaterdag trokken heel wat liefhebbers van live-bands in Liempde van café naar café. De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement. Maar het is wel de bedoeling eerste pinksterdag 2022 terug te keren naar het Concordiapark, zegt medeorganisator Mechteld Neggers. ,,We hebben al over volgend jaar gesproken."

Hoewel Limuscene is ontstaan in een café als opvolger van een blaasfestival in november, speelt het festival zich al jaren af in een feesttent in het hart van het dorp. Tot in 2020 corona spelbreker was en de editie van dit jaar op eerste pinksterdag moest worden uitgesteld. Van uitstel kwam tot grote vreugde van organisatie, bands en publiek geen afstel. Het festijn kon doorgaan, maar dan in dorpskroegen.

De kasteleins van 't Wapen van Liempde, Bij de Buren (voorheen 't Huukske) en De Durpsherberg voeren wel bij deze editie van Limuscene. De drankomzet was voor hen en de bands kostten de cafébazen geen geld. 

VOL

Neggers: ,,Ik weet niet hoeveel publiek er precies op af is gekomen, maar ik ontdekte dat het bij de De Durpsherberg knap vol was toen ik naar Mr. Joe Abe (zie ook foto - red.) wilde gaan luisteren. Ik ben er uiteindelijk niet geweest, want ik kon er niet meer bij."

Van 'blaosmuziek', die in het begin van Limuscene in 't Wapen van Liempde klonk, is nu geen sprake meer. Maar dampende rock, die klinkt er wel. Gitaren, drums en een bas voor de groove. 

Uiteraard had de organisatie rekening gehouden met de nog geldende coronamaatregelen. Polsbandjes maakten het eenmaal gecontroleerde bezoekers makkelijk om van kroeg naar kroeg te gaan. Het was bijna een oefening voor carnaval.

Van het publiek hoorde Neggers enthousiaste reacties. ,,En de bands heb ik met filmpjes van hun optreden voorbij zien komen op sociale media. Zij hadden het ook goed naar hun zin volgens mij."

Limuscene is gratis, voor de bezoekers in ieder geval. Neggers: ,,In de tent verdienen we geld met drankverkoop. Die inkomsten gunden we de horeca. De kasteleins dragen ons een warm hart toe. We zijn wel rondgegaan met een fooienpot, maar komen niet uit de kosten, dat was ingecalculeerd."

Inmiddels blikt de organisatie alweer vooruit, naar 2022. Neggers: ,,Met Pinksteren is Limuscene terug, als de coronamaatregelen niet veranderen. Ik heb er nu al zin in."