Harry Prinsen van Aiden, voorheen Xperi, runt zijn bedrijf vanuit zijn visie dat vertrouwen zijn medewerkers en dus zijn onderneming verder brengt. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Harry Prinsen van Aiden, voorheen Xperi, runt zijn bedrijf vanuit zijn visie dat vertrouwen zijn medewerkers en dus zijn onderneming verder brengt. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

'VERTROUWEN GEVEN EN ONDERNEMINGSDRIFT STIMULEREN'

Boxtels IT-bedrijf Xperi heet nu Aiden


LINDA VAN DE WIEL

Wat in 2011 begon met een clubje van zes medewerkers, groeide in 2020 uit tot een IT-bedrijf met zestig personeelsleden. Voor het Boxtelse Xperi werd dan ook tijd voor een fusie en sinds vrijdag 15 oktober heeft de organisatie een nieuwe naam: Aiden. Unit directeur Harrie Prinsen (48) uit Boxtel vertelt over het bedrijf én zijn visie op ondernemen. 

Het was een ambitieus plan van de Boxtelse ondernemer: de fusie van Xperi met de IT-bedrijven Agion, Asecom, Meridian, Serac én INSynQ. Prinsen startte in 2011 met ondernemen. ,,Ik was destijds met vijf collega’s gevestigd in een kantoorruimte in De Gruyter Fabriek in Den Bosch”, vertelt Prinsen. ,,Doordat we meteen een groot bedrijf als klant binnenhaalden, hadden we een kickstart en werkten we keihard. In 2014 groeiden we uit ons jasje en verhuisden we naar het pand aan de Kastanjelaan in Boxtel.”

In dit pand houdt het bedrijf nog steeds kantoor. Maar niet meer met zes man. Eind vorig jaar telde Xperi liefst zestig werknemers. ,,Nu de fusie vrijwel rond is, zijn we met een club van 220 mensen, verdeeld over zes locaties in heel Nederland.” En daar houden de ambities van het kersverse Aiden niet op. ,,Wij willen nog verder groeien en kantoren openen in vijf andere Europese landen. Met welk doel? In de top drie van grote IT-bedrijven staan.”

Met de slogan ‘Technology made Human’ geeft Aiden uiting aan een voor het bedrijf belangrijk ideologie, namelijk het toegankelijk maken van op het oog ingewikkelde software. ,,Wij doen dit in de lijn van het bekende programma SAP (System Analysis Program – red.) dat bedrijven helpt hun organisaties winstgevend te runnen, zich continu aan te passen en duurzaam te groeien”, aldus Prinsen. ,,Aiden biedt alles in een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk softwarepakket.”

VISIE

De directeur werkt vanuit een eigen visie: ,,Mijn persoonlijke kijk op ondernemen is heel eenvoudig. Ik geef collega’s vertrouwen. We staan als team schouder aan schouder. Wij zijn geen kano waar ik als directeur voorin zit, maar een raft. We hebben elkaar nodig. Verder geloof ik in persoonlijke aandacht en ondernemerschap.”

Dit vertrouwen geeft Prinsen mee door een vast geloof in de producten die Aiden biedt. ,,Voorop staat dat deze doen waarvoor zij zijn bedoeld. Voor onze klanten betekent dit dat ze eenvoudig in gebruik moeten zijn, maar ook flexibel in beheer en kwalitatief van hoog niveau”, stelt hij. 

Prinsen vervolgt: ,,Met de fusie zetten wij een belangrijke stap in het versterken en toekomstbestendig maken van het SAP-ecosysteem. Wij kunnen bedrijven nu alles onder één dak bieden met één pakket. Het voordeel is dat het in één oogopslag inzicht biedt in de kosten die een onderneming maakt en de efficiëntie van het bedrijf. Dit helpt onze klanten bij hun toekomstvisie en groei.”

VRIJDAGMIDDAGBORREL

Aiden heeft verschillende bekende klanten, waaronder het Boxtelse metaalbedrijf ITB. Ook meubeldesignmerk Fatboy en juweliersketen Schaap en Citroen behoren tot het klantenbestand.

Prinsen en zijn collega’s zijn trots op hun producten en werken hard. Dit gebeurt in een informele sfeer. ,,Xperi is altijd een platte en laagdrempelige organisatie geweest. In de kantine staan onder meer een voetbaltafel en airhockeyspel en op vrijdagmiddag is er altijd een borrel. Dit behouden we ook na de fusie."

De samenvoeging is bijna afgerond. ,,We zijn naar buiten al een eenheid met een nieuwe naam en website. Op 1 januari 2022 zijn ook alle processen geharmoniseerd.”


t Boxtelaar Harrie Prinsen leidt de locatie in Boxtel. Zijn bedrijf Xperi gaat sinds de fusie met vijf andere IT-organisaties verder onder de naam Aiden. (Foto: Bas van den Biggelaar).