Dertien jaar geleden startte de uit Boxtel afkomstige Charlotte Janssen met een studie tot klassiek zangeres. Dat leidde tot mooie optredens. (Foto: eigen collectie).
Dertien jaar geleden startte de uit Boxtel afkomstige Charlotte Janssen met een studie tot klassiek zangeres. Dat leidde tot mooie optredens. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

BOXTELSE SOPRAAN SOLEERT IN HIGH-TEA-CONCERT TIJBERZAAL


Charlotte Janssen zingt met Gildenbonds

De van oorsprong Boxtelse sopraan Charlotte Janssen treedt zaterdag 23 oktober op samen met de Gildenbondsharmonie. In de Tijberzaal (Baanderherencollege) klinkt een licht klassiek programma vol Engelse muziek. 

Zangeres Janssen startte in 2008 haar opleiding voor klassieke solozang bij Xenia Meijer aan Fontys Conservatorium te Tilburg. Zes jaar later studeerde ze cum laude af aan Dutch National Opera Academy in Amsterdam en Den Haag bij onder anderen Peter Nilsson en Ira Siff. Masterclasses en lessen volgde de Boxtelse voorts bij Rudolf Jansen, Dennis O'Neill, Nelly Miricioiu en Dame Kiri Te Kanawa. 

In 2013 nam Janssen deel aan de Wagner Academy van het Internationaal Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch. Voor de zomer van 2015 werd haar het prestigieuze Stipendium voor de Bayreuther Festspiele toegekend door het Wagnergenootschap Nederland.

De momenteel in Hilversum woonachtige Janssen bouwde na haar studie een mooie carrière op, onder meer in het Groot Omroepkoor. Daarnaast treedt ze ook regelmatig solistisch op bij diverse ensembles. Binnenkort staan weer nieuwe optredens in het Amsterdamse Concertgebouw op de agenda, maar de zangeres is ook blij met de gelegenheid om weer eens in haar geboorteplaats te kunnen optreden.

KLARINETCONCERT

De Gildenbondsharmonie begeleidt de zangeres bij I Shall Love But Thee en een lied van haar favoriete componist Roger Quilter. Een musical-uitstapje wordt gemaakt met I Could Have Danced All Night uit My Fair Lady.

Onder het genot van een high-tea-arrangement schotelen dirigent Txemi Etxebarria en zijn muzikanten voorts originele blaasmuziek van Ralph Vaugh Williams, Malcolm Arnold en Derek Bourgeois voor. Bovendien klinkt een bewerking van het klarinetconcert dat als soundtrack diende voor de BBC-serie The Victorian Kitchen Garden. Annemien van der Sloot, die onlangs een halve eeuw lid was van de Gildenbonds, neemt de solopartij voor haar rekening. 

GEEN KAARTEN MEER

Er zijn geen kaarten meer te koop. Het high-tea-arrangement wordt verzorgd door lunchroom Bij D'Ingens. Aanvankelijk waren voor zaterdagmiddag twee optredens gepland, maar uiteindelijk bleef voor de vroege uitvoering te weinig belangstelling. Daarom is die geschrapt. Het high-tea-concert begint om 16.00 uur.


p Dertien jaar geleden startte de uit Boxtel afkomstige Charlotte Janssen met een studie tot klassiek zangeres. Dat leidde tot mooie optredens. (Foto: eigen collectie).