7/8C, dat zijn de tekens die de kinderen vormen van de gelijknamige groep van basisschool De Spelelier. Het getrainde oog ziet ook de posters die enkele van de leerlingen omhoog houden. (Foto: eigen collectie).
7/8C, dat zijn de tekens die de kinderen vormen van de gelijknamige groep van basisschool De Spelelier. Het getrainde oog ziet ook de posters die enkele van de leerlingen omhoog houden. (Foto: eigen collectie). Foto: De Spelelier

ELFJARIGE PILOOT LEERT VEEL VAN JEUGDJOURNAAL

Flying Jason helpt Milou met presentatie

Met groep 7/8C won óók Jason van Berkel (11) de prijsvraag van het Jeugdjournaal. Door de ludieke foto van die klas kregen de leerlingen een meet & greet met mensen van het nieuwsprogramma. Daardoor kwam de razend populaire presentatrice Milou Stoop dinsdag naar De Spelelier. En Jason, ook bekend als piloot 'Flying Jason', hielp mee de presentatie van Stoop in goede banen te leiden...

VERVOLG VOORPAGINA

Niet alleen bracht Stoop een bezoek aan de aula van De Spelelier, leerlingen hielpen óók mee om op de achtergrond de gehele presentatie van de bekende journalist te verzorgen. ,,Zij krijgen allerlei extra taken. Zo doet een van de leerlingen een woordje vooraf, en iemand een woordje na",  zei Mariska Hazenberg, die samen met Loes Konings het leerkrachtenduo vormt van 7/8C. ,,En ook beeld en geluid regelen ze zelf!"

Voor dat laatste zorgde Jason, die 'achter de knoppen zat' om te zorgen dat de presentatie in goede volgorde verliep. ,,Of ik dit moest? Nee hoor, ik gaf zelf aan dat ik dit graag wilde oppakken. Dan vind ik ook dat ik iets belangrijk doe."

Net als zijn klasgenoten van 7/8C kijkt ook Jason iedere ochtend het Jeugdjournaal. En Stoop is dan ook zeker geen onbekende voor hem. ,,Ik vind het toch knap hoe Milou het presenteert. En ik leer ook veel van het journaal!"

FLYING JASON

Dat de beroemde omroepmedewerker vanwege de foto van zijn klas naar Boxtel is gekomen, vindt Jason erg gaaf. Zelf maakt hij namelijk ook video's. ,,Die staan op mijn Youtube-kanaal: Flying Jason." En ja, het gaat inderdaad over Jason die vliegt. De elfjarige heeft namelijk al eens een vlieguur gemaakt en daarvan twee filmpjes op Youtube gezet. Het is dan ook niet verrassend dat de Boxtelaar ondanks de bewondering voor het Jeugdjournaal niet bij de NOS gaat werken. ,,Ik wil piloot worden!"


p 7/8C, dat zijn de tekens die de kinderen vormen van de gelijknamige groep van basisschool De Spelelier. Het getrainde oog ziet ook de posters die enkele van de leerlingen omhoog houden. (Foto: eigen collectie).


Jason van Berkel (11, links) vormde de technische dienst tijdens de presentatie die Milou Stoop van het Jeugdjournaal gaf. (Foto: Bas van den Biggelaar)