KOPLOPER VERGROOT ZIJN VOORSPRONG

Horntreffers veel te sterk voor Dommel/Taverbo

Koploper De Horntreffers staat niet voor niets bovenaan in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Het team boekte maandag in de accommodatie aan de Voetboog een fikse zege op De Dommel/Taverbo.

Het duel was van begin af aan een ongelijke strijd. Halverwege stond de koploper al met 5-0 voor. Ad van Weert won namelijk twee partijen en Wim van Aarle en Hans van Weert voegden daar ieder nog punt aan toe. Ook het dubbelspel viel in het voordeel van De Horntreffers. 

Pas in de zesde partij wist Henk IJsseldijk een wedstrijd binnen te halen voor De Dommel/Taverbo door in vier games van Van Aarle te winnen. Ad de Man versloeg voor De Dommel/Taverbo ook nog van Ad van Weert en zette zo het tweede punt voor zijn team op het scorebord. 

Hans van Weert herstelde zich tenslotte van een moeizame start van de competitie door alle drie zijn enkelspelen te winnen. Eindstand 8-2 in het voordeel van De Horntreffers.

VERRASSINGEN

De andere wedstrijd in deze competitieronde ging tussen Taverbo 1 en Rostvast. Deze partij kende enkele grote verrassingen. Zo ging Hans Fonken van Taverbo 1 verrassend onderuit tegen Claudia Donders die haar eerste punt in de competitie scoorde en zelfs geen enkele game afstond. Geerta Pluut voegde daar in de tweede wedstrijd nog een punt aan toe door in vijf games van de tot dan toe ongeslagen Erik van der Schoot te winnen. 

Joop van Eijk scoorde voor Taverbo 1 het eerste punt. Na een 4-4 gelijke stand sleepten Joop van Eijk en Fonken de zege voor Taverbo 1 uit het vuur door hun laatste partijen van Donders en Pluut te winnen. Eindstand: 6-4. 


Standenlijst recreatieve tafeltenniscompetitie per maandag 18 oktober

De Horntreffers        40-25

Taverbo 1        30-18 

TavDonderslag        30-16

Rotsvast        30-11 

De Dommel/Taverbo         30-10


Programma 25 oktober

De Dommel/Taverbo - Rotsvast        20.00

Taverbo 1 - TavDonderslag        20.00