BINNENSEIZOEN BEGINT MET EEN ZEGE


Handbalsters HCB '92 starten sterk in de zaal

Voor de handbalsters van HCB '92 is het zaalseizoen begonnen. De eerste wedstrijd was prompt een succesvolle. Uit bij Blauw Wit in Den Bosch gingen de Boxtelse en Liempdse sporters met de zege aan de haal. Het werd 4-12.

In eerste instantie nam de thuisploeg het voortouw en schoot de eerste bal in de goal. Het duurde even voor HCB '92 iets terug wist te doen. De Bossche keeper stopte een paar kansen en de gasten wierpen soms naast en over. Echter, verdedigend had de Boxtelse ploeg de zaakjes goed op orde. Laura Rokuszweska onderschepte maar liefst drie ballen en Lenne van den Langenberg maakte vanaf de cirkel de gelijkmaker.

VOORSPRONG

En wist de thuisploeg al eens door de verdediging van HCB '92 te breken, dan stopte sluitpost Robi Schoenmakers de ballen vakkundig. Aanvallend stonden de Boxtelse vrouwen te vaak stil. Toch bracht Yuna de Punder haar team op voorsprong, met een hard schot vanaf links. Van den Langenberg scoorde niet veel later voor de tweede keer, weer vanaf de cirkel: 1-3. 

Blauw Wit liet het er niet bij zitten en schoot de bal net onder de benen van Schoenmakers door het doel in. Denya Schimmel kwam namens HCB '92 met een tegenstoot vanuit de rechterhoek. De reactie dáárop van de Bossche vrouwen viel enigszins fortuinlijk uit: een van richting veranderde bal belandde in het net.

HCB '92 kreeg een buitenkansje na een overtreding op Jara Schoenmakers, maar benutte de strafworp niet. Het team liep nog voor rust wel uit naar 3-5 door een treffer van De Punder.

Na de pauze gaf de prima scheidsrechter aan op tijdspel te gaan letten en legde uit hoe dit werkt. De gasten gingen vervolgens door met waar ze al een poos mee bezig waren: scoren. Met een snelle aanval vond Daniëlle de Ruijter ploeggenoot Jara Schoenmakers, die keurig afrondde. De tegenstander wist nog eenmaal het doel te vinden, daarna liep HCB '92 verder uit: 4-12.

Uitslagen week 41

HA1: Zephyr/HCB'92 - Apollo        21-20

DC1: Blauw Wit - HCB'92        4-12

DA1: Desk - HCB'92        30-12