Soms is voetbal een sport van armen en benen. (Foto: Hans Verberk).
Soms is voetbal een sport van armen en benen. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

DEBUTERENDE KEEPER FLINK ONDER VUUR GENOMEN DOOR DSC

DVG komt slappe start niet te boven

Nog voordat de supporters zondag goed en wel hun plek hadden gevonden, stond DVG al met 0-1 achter in de thuiswedstrijd tegen DSC uit Kerkdriel. Een slappe start bracht de Liempdenaren van meet af aan in de problemen.

Roy van Beurden kon na de aftrap direct doorlopen over de linkerkant en liet de jonge keeper van DVG kansloos. Niek Vermaire is doelman van jongens onder negentien en debuteerde in het eerste. Hij werd de eerste 25 minuten flink onder vuur genomen, maar weerde zich kranig. In de 37e minuut viel toch de tweede treffer van de tegenstander.

DVG-trainer Henri van den Braak kreeg zijn ploeg voor rust niet aan de praat, maar drie wissels hadden wel effect. Na de pauze speelden de Liempdenaren beter. De supporters van de thuisploeg zagen in de 52e minuut een speler van DSC een overtreding maken in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip.

DVG scoorde niet veel later de aansluitende treffer na een mooie aanval van Jurre van Vechel. Er gloorde hoop voor de Liempdenaren, maar die was zo vervlogen. Uit een counter trof de tegenstander doel. Op het moment van scoren lag er echter een DSC-speler met een hoofdblessure op het veld. Dit was de scheidsrechter kennelijk ontgaan, want het doelpunt telde. En de volgende treffer van de gasten ook. Daarmee bepaalde DSC de eindstand op 1-4. Zondag brengt FC Schadewijk een bezoek aan sportpark De Roode Bleek. Aftrap: 14.30 uur.