DUCKS/OYSTERS NOG FIER BOVENAAN

Werkrugby blijkt goed voor stevige overwinning

Het rugbyteam van Ducks/Oysters miste een aantal sterkhouders. Toch sleepte het zondag een gedegen 5-28 overwinning uit het vuur in en tegen Breda. 

Door de zege blijft de Boxtelse ploeg fier bovenaan staan in de competitiestand. Het was vooral werkrugby wat zondag de klok sloeg. Tegenstander Breda moest door zijn manier van spelen ook op die manier bestreden worden. De gasten koesterden een snel verkregen voorsprong en vooral de mannen vooraan in de scrum moesten vol aan de bak om de Bredase voorwaartsen de baas te blijven.

In de tweede helft sloegen de Boxtelaren definitief een gat doordat een mooie lijnaanval werd omgezet in een try. Marijn van Dongen sleepte de punten binnen, hij scoorde zijn eerste try van het seizoen. 

SMAL

Hierna hield Ducks/Oysters de verdediging gesloten en konden vijf punten aan het totaal worden toegevoegd. De rugbyers hebben hun zes tot nu toe gespeelde wedstrijden allemaal gewonnen. Ze liggen dan ook op koers om zich te plaatsen voor de play-offs. Echter, er volgen nog vier tegenstanders die in het linker rijtje staan. En de selectie is smal, vooral wat de eerste rij van de scrum betreft.

Het team hoeft nu twee zondagen niet aan te treden. Ook de jeugd speelt komend weekend geen competitie.


Uitslagen zaterdag 16 oktober

Cubs: The Dukes-Ducks/Oysters/Vets        31-21

Jun.: Ducks/Oysters/Vets - Tilburg/BRC        57-5

Colts: Haarlem - Ducks/Oysters/Vets        22-12

Uitslagen zondag 17 oktober

Senioren: Breda - Ducks/Oysters        5-28