Steunpunt Mantelzorg zoekt nu zelf naar ondersteuning

In hoeverre kan Steunpunt Mantelzorg van de Boxtelse welzijnsorganisatie ContourdeTwern nog vaker rekenen op hulp van ondernemers? Het is een vraag die coƶrdinator Veerle Slosse serieus bezighoudt nu er een bezuinigingsronde in aantocht is. 

Om activiteiten te ontplooien, ontvangt Steunpunt Mantelzorg een jaarlijks werkbudget van de gemeente Boxtel van 30.000 euro. ,,Als de bezuinigingen doorgaan, gaat daar de helft af. Van het geld worden dingen bekostigd als het mantelzorgcompliment, maar ook de Dag van de Mantelzorg en andere activiteiten waarbij we ontmoetingen creƫren. Ook voor bijvoorbeeld jonge mensen die een familielid ondersteunen", legt Slosse uit.

Lokale ondernemers sprongen op uitnodiging van stichting Brabants Centrum in 2020 en ook dit jaar bij door cadeaubonnen te schenken aan de honderden Boxtelaren die hun naasten regelmatig ondersteuning bieden (lees artikel elders op deze pagina). 

Aangezien het budget voor het steunpunt omlaag gaat, zoekt Slosse ook voor andere activiteiten toenadering tot andere partijen. De vraag is in hoeverre zulke samenwerkingen mogelijk zullen zijn. Slosse: ,,We zullen in ieder geval goed moeten nadenken over hoe we alles met 15.000 in plaats van 30.000 euro moeten bekostigen."