Kees van den Muijsenberg is zen-leraar en geeft een presentatie in MuBo. (Foto: Hans Paardekooper).
Kees van den Muijsenberg is zen-leraar en geeft een presentatie in MuBo. (Foto: Hans Paardekooper). Foto: Hans Paardekooper

MEDITATIEF LOPEN EN ZITTEN IN MUSEUM

Zen-leraar brengt MuBo beweging en verstilling

Kees van den Muijsenberg is lid van de orde der minderbroeders en kapucijnen en zen-leraar. Hij verzorgt zondag 24 oktober om 11.15 uur in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat een samenkomst vol verstilling, maar ook met beweging.

Wandelen door het leven, een bijeenkomst over zen, kunst en kinhin. Onder die noemer houdt Van den Muijsenberg zijn sessie. Die begint met een moment van verstilling en meditatie. Daarna beantwoordt hij koans (bestaansvragen - red.) uit de zen-traditie. Vervolgens laat hij zijn publiek kennismaken met kinhin, meditatief en in stilte lopen en zazen, meditatief zitten.

De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de expositie Pelgrimage, wandelen onder de vleugels van de hemel, die momenteel in MuBo te zien is. Deelname kost vijf euro, aanmelden is verplicht, dit kan via info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen via 06-16 04 18 98.