Kerststal in een tuin aan de Sint-Lambertusweg. (Foto: Peter de Koning).
Kerststal in een tuin aan de Sint-Lambertusweg. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning.

Gimmese stallekesroute wegens succes in reprise


Na een succesvol en verrassend eerste jaar laten initiatiefnemers Josien den Otter en Linda van Boeckel weten ook dit jaar weer de Gimmese Stallekesroute te organiseren. Van 11 december tot en met 6 januari mogen Gemondenaren hun kerststal in de voortuin zetten.

De organisatoren zetten enkele wandelingen uit dit jaar. ,,De routes bieden wandelaars die wellicht minder bekend zijn in Gemonde óf zeker willen weten dat ze écht alle kerststallen gezien hebben een houvast”, aldus Van Boeckel. Vorig jaar zorgden de twee organisatoren voor een digitale plattegrond via Google Maps met alle stallen. Dat komt er ook nu weer. Daarnaast is het mogelijk een QR-code te gebruiken. Op de plattegrond staan wandelingen voor jong en oud, maar ook een traject voor de fiets of de auto, gezien het grote buitengebied van het dorp. 

Gemonde telde ruim honderd kerststallen in het eerste jaar en het duo hoopt er dit jaar nog wat meer te mogen noteren. Aanmelden kan via de Facebook-pagina Gimmese Stallekesroute of via https://tinyurl.com/gimmese-stallekesroute

(Foto: Peter de Koning, 2020).