WORKSHOP IS VORM VAN CROWDFUNDING


Met infraroodcamera in het donker op zoek naar dieren 

Het is 30 oktober de Nacht van de nacht. Overal in Nederland gaan dan letterlijk de lampen uit, om de aandacht te vestigen op lichtvervuiling. Op het terrein van De Kleine Aarde is die avond van 19.45 tot 22.30 uur een workshop nachtbeleving, georganiseerd door de biomimicry-academie.

De workshop begint binnen, in het donker, met een podcast over lichtvervuiling. Daarna gaan de deelnemers naar buiten, om met infraroodcamera's op zoek te gaan naar nachtdieren. Een gedicht, een verhaal en een drankje maken het geheel compleet.

De activiteit is een verkapte crowdfunding, want de biomimicry-academie wil twee nachtcamera's aanschaffen om ze te kunnen gebruiken voor onderzoek naar het gedrag van nachtdieren op het voormalige ecopark aan het Klaverblad in Boxtel. Deelnemers aan de workshop dragen met hun entreegeld hieraan bij. 

De academie houdt zich bezig met de natuur als inspiratiebron voor vernieuwingen. Het bekendste voorbeeld van biomimicry is klittenband, dat letterlijk afgeleid is van de plant grote klis.

Meedoen kost 78,65 euro. Aanmelden kan door te mailen naar info@biomimicry-academie.nl.