De Geldmaat in het voormalige ING-kantoor nabij de Zwaanse Brug is al enige tijd afgesloten. Medio november moeten mensen hier weer contant geld uit de muur kunnen trekken.
De Geldmaat in het voormalige ING-kantoor nabij de Zwaanse Brug is al enige tijd afgesloten. Medio november moeten mensen hier weer contant geld uit de muur kunnen trekken. Foto: Henk van Weert

Geldmaat Molenstraat keert maar tijdelijk terug

Algemeen

De nu nog gesloten geldautomaat aan de Molenstraat, moet medio november weer te gebruiken zijn. Maar dat is slechts voor een periode van een kleine twee jaar. Na de zomer van 2023 verdwijnt het apparaat. Dat zit in de gevel van het voormalige bankkantoor van de ING. Daar runt Astrid Broeders haar winkel Hip for You. Zij vindt het risico op een plofkraak te groot. 

Geldmaat, een samenwerking van ABN Amro, ING en Rabobank, huurt een ruimte van de winkel voor kleding, woon- en modeaccessoires in het voormalige bankkantoor op de hoek van de Rechterstraat. Daarvoor is een meerjarig contract getekend, maar eigenaresse Broeders wil dat over twee jaar uit veiligheidsoverwegingen niet verlengen. ,,Qua huuropbrengsten levert mij dat niet veel op, terwijl ik veel risico draag. Dit is de enige automaat in Boxtel aan een doorgaande weg. Stel er komt ooit een plofkraak, dan raakt mijn pand enorm beschadigd.” Volgens Geldmaat wordt gezocht naar een andere locatie.

ZAKELIJK STORTEN

Enkele weken geleden werd de oude ING-automaat vervangen door een Geldmaat. Toch werd die om onduidelijke redenen weer weggehaald en het gat afgedicht met een metalen plaat. Naar verwachting keert de flappentap half november terug. Naast dat dan weer geld opgenomen kan worden, is het dan ook mogelijk zakelijk contanten af te storten. Ondernemers moeten momenteel noodgedwongen naar Sint-Michielsgestel om hun zogeheten sealbags af te geven.

LOCATIEWIJZER

Tot het moment dat de pinautomaat weer terugkeert, is het in het Boxtelse centrum alleen nog mogelijk om geld op te nemen op de Markt. In Liempde is er een Geldmaat bij de huisartsenpost in de vroegere Rabobank aan de Nieuwstraat. De rest van de machines staat in winkels zoals Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat. Een compleet overzicht daarvan is te vinden via de website www.locatiewijzer.geldmaat.nl/.